|
Zgadza się panowie, ale Diaz ma w meczu masę niecelnych podań, chyba najwięcej w całej drużynie. Często te jego podania na oślep w szerz boiska, gdzie przejmują je rywale. Macie racje Diaz nie boi się grać ostro. Jego problem to to, że gra za ostro. Nie irytują was głupie, niepotrzebne faule w każdym meczu? Mnie bardzo. Nagonki nie ma na Diaza myślę. Raczej to realna ocena jego umiejętności.
Colin napisałeś ze ma warunki żeby grać na środku i rozbijać ataki przeciwnika. Nie mogę się zgodzić. Z takimi warunkami fizycznymi Diaz mógłby grać na skrzydle. W środku pola nie może. Porównaj sobie posturę Diaza z posturą Sobola, Cantoro czy nawet Vargi. Widzisz różnice? Diaz niestety odbija się od przeciwników, a jak się utrzyma na nogach to głupio fauluje. Wszyscy chwalą Diaza za jego uniwersalność. Może grać na środku obrony, na lewej obronie na skrzydle i w środku boiska. Pytanie co z tego? Na każdej pozycji jest przeciętny, by nie powiedzieć, że slaby. Gdyby znalazł się kupiec (jak wtedy co zapowiadali 2 mln euro) to z pocałowaniem ręki go sprzedać.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 04.01.2010 o godz. 04:25.
|