Kamil_mchw napisał(a):

|
chciałbym sobie kupić maszynkę elektryczną do golenia niestety kompletnie się na tym nie znam... mam 22 lata więc zarost raczej mam miękki... ale jakie firmy są dobre, albo czy lepsze są z 3 głowicami czy z takim jak maszynka do włosów to już nie wiem... czy mógłby mi ktoś doradzić... może ktoś by zaproponował jakiś konkretny model... mogę przeznaczyć na ta przyjemność kilka stówek... powiedzmy 600zł. z góry dzięki.... elo
|
Używałem różnych maszynek elektrycznych już od kilkunastu lat. Miałem Philipsa (z pierścieniami) oraz Brauna (z siateczką). Obecnie używam Brauna Series 5 i jestem bardzo zadowolony. Powiem tyle: wybór czy siateczka czy pierścienie pozostawię Tobie, ja zdecydowanie przyzwyczaiłem się do siateczek Brauna. Jednak nawet nie myśl o maszynce z dolnej półki danej firmy (np. series 1 lub 3 Brauna), wydaje mi się że nie ma też sensu przepłacać za jakieś wyższe modele (z samoczyszczeniem, itd. np. Series 7 Brauna). Pamiętaj jedynie o kilku zasadach: jeżeli nie używałeś nigdy maszynki elektrycznej spróbuj gdzieś z niej korzystać, niektórzy czują dyskomfort przy takim sposobie golenia a wręcz taka maszynka może uczulać skórę. Druga sprawa, kompletną końcówkę tnącą trzeba wymieniać max. co 2 lata, jeżeli tego nie zrobisz, golenie staje się mało dokładne.