|
Nie no ja się uśmiałem jak przeczytałem ten tekst. Przez takie portale jak ten w linku, takich "redaktorów" i takie teksty, Cracovia kojarzona jest z warcholstwem i chamstwem w całej Polsce. Strzelają samobója co jakiś czas.
Autor tekstu za dużo czasu spędził na ichniejszej "encyklopedii" zdaje się. Nie mogę pojąc jak można wypisywać takie rzeczy jak np: "Tyle lat Cracovia była kopana po dupie z każdej strony..." To akurat komentarz z pod tekstu. Jak można robić z własnego klubu największego pokrzywdzonego przez komunę w Sporcie polskim? Jednocześnie zarzucając Wiśle wielkie korzyści z tegoż systemu. Tak Cracovia była dyskryminowana, że komuchy wyremontowały im stadion. O hali Sokoła nawet szkoda wspominać. Tak Cracovia była dyskryminowana. Jak kibice pasów się nie wstydzą takie rzeczy mówić? Masę innych klubów dużo więcej ucierpiało. Jagiellonie komuchy rozwiązały, bo nazwa im się nie podobała, Garbarni lekką ręką zabrali stadion, by wybudować hotel, Dąbski KS wywalczył awans do barażu, bodaj o wejście do I ligi. Kumuchy na ten baraż wysłały Włókniarza, a Dąbski tylko list dostał, że nie grają o I ligę. Była to jedyna szansa dla tego klubu, żeby wejść do ligi. Druga strona medalu było wiele klubów które zbudował lub wylansował komunizm np Legia czy Górnik. Do tych klubów redaktorzy i kibice Pasów nie uderzają, nie piszą takich bzdurnych artykułów, nie wyzywają. Co to oznacza? Że Gwardia to tylko pretekst, punkt zaczepienia żeby dojebać Wiśle.
Każdy większy klub ma wiele grzechów na sumieniu. Każdy ma swoją historię, która składa się z pięknych chwil i upadków. Taką ma Wisła, taką ma Legia i taką też ma Cracovią. Niestety w ich "encyklopedii" próżno szukać tych złych momentów w dziejach Cracovii.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 03.01.2010 o godz. 13:21.
|