Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2010, 12:14
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Ćwielong to typowy przeciętny ligowiec, który nadaje się do klubów typu Polonia Bytom, Piast, czy Arka - potrafi w miare szybko biegać, czasem wyjdzie mu jakieś zagranie, czy nawet coś strzeli, ale tak to prezentuje poziom niegodny piłkarza mistrza Polski. Więcej ożywienia to już wnosił Paulista, bijący Pepe na głowe pod względem techniki, ale oczywiście musiano się go pozbyć...
Taki zmiennik jak Paulista przydałby się bez dwóch zdań - ale już nie mitologizuj jego gry - nie wiem czy z 10 bramek w lidze strzelił dla Wisły. Ile to razy po meczu były narzekania że biega bezproduktywnie z piłką. Jak mu jakiś mecz wyszedł to był to 1 na 5. Tyle samo co Ćwielongowi. Obaj byli/są bardzo nieskuteczni. Dla mnie to raczej problem że i Paulista i Ćwielong powinni być w kadrze żeby była większa rywalizacja. A nie pustki na ławce niż narzekanie że jest jeden a nie ma drugiego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując