1q2 napisał(a):

|
Czechy to fajny kraj - można normalnie pić na polu, nikt Cię bez powodu nie przeszukuje itp , nic dziwnego że policja ma na samochodach napis 'pomagać i chronić' i to nie jest pusty slogan.Z drugiej strony tępione jest chuligaństwo,źle zaparkowane auto ma dużą szanse wylądować na policyjnym parkingu , jest 0 tolerancji na alkohol i narkotyki za kółkiem
|
Ale czy to nie jest rozsądne? Dlaczego będąc dorosłym nie mogę zapalić zioła (niby mogę, ale wioząc je narażam się) albo dlaczego w parku nie mogę wypić piwka będąc trzeźwym i nie wszczynając burd? Z drugiej strony chuligaństwo (zadymy, niszczenie mienia itd.), to patologia i nie ważne co my o tym sądzimy. Źle zaparkowane samochody... Ile razy zaparkowane są tak, że nie można przejść przez chodnik nie mówiąc już o przejeździe wózka inwalidzkiego czy dziecięcego. Alkohol i dragi za kółkiem też mają u nas odzwierciedlenie w statystykach...
Moim zdaniem coś takiego jak marihuana czy oficjalne burdele powinny być legalne, popyt na to zawsze będzie, a i państwo może przytulić na tym trochę grosza.