Wyświetl pojedynczy post
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2010, 23:56
orzeu napisał(a):Wyświetl post
cham nie jest obelga. patalach moze jakas mala. a 's****ysyna' nie bylo, byl 'skur...' (skad wiesz ze nie mialo tam byc skurczybyk?) :] moze tlumaczenie nie trafi ale nie bede sie kryl z tym co mysle o panu Jacusiu i chyba mimo wszystko pozostalem w jakichs tam granicach przyzwoitosci. jesli uwazasz ze za ostro, trudno. nie bede edytowal i udawal ze mnie pan prezio nie wkurzyl a na przyszlosc moze sobie dam na wstrzymanie. ale zobacz tez niusa na twsd i uzyte tam slowa, to chyba bardziej reprezentatywne zrodlo? Malo tego, uwazam ze to powinno zostac naglosnione i nazwane po imienie przez wszystkie media. Jesli nie znajdzie sie nikt obiektywny niech zrobia to subiektywni dziennikarze-kibice lub dziennikarze nie cierpiacy komunistow. Majchrowski strzelil sobie bramke i jak najwiecej ludzi
powinno sie dowiedziec o tym jaki to prostak.
nie wiem za co dostales bana, ale jesli za wyzwisko w stosunku do innego usera forum to pewnie slusznie. Bo jest roznica wyzwac kibica Wisły, a nazwac chama chamem.
Poza tym chce przypomniec ze to nie pierwszy pasiasty inteligent ktory obraza Wisłę i nas wszystkich. Przypominam o Nigelu Kennedym i Malenczuku, naczelnych prostakach do ktorych doszlusowal teraz Majchrowski.
Trochę sie nie zrozumieliśmy. Piszesz sensownie, ale w dużej mierze nie na temat - tzn przekonujesz mnie do czegoś do czego jestem już przekonany, pomijając (moje) meritum.

J.M. obraził Wisłę i tego nie kwestionowałem ani razu. MAleńczuk, Kenedy również. Oni nawet w hymnie mają przecież atak na Wisłę... I to nie było tematem dyskusji z mojej strony.

Mnie chodziło o dziwne przyzwolenie na wyzwiska na forum, nie tylko twoje zreszta. Piszesz, że uzasadnia je fakt, że adresat obraża Wisłę? Tu sie do końca nie zgodze. Bo idąc tym tokiem myślenia dozwolone powinny byc (a nie są, bany latają hurtem!) także teksty typu "kibice Korony to ch*je" lub "Legia to ku*wa". Bo przecież ich adresaci też "pozdrawiają" nasz klub w niewybredny sposób i to zdecydowanie częściej niż Majchrowsk czy ten skrzypek razem wzięcii. Więc coś tu nie gra?

Moja krytyka dotyczyła tylko tego relatywizmu, wiec miała charakter stricte techniczny/moderatorski. Merytorycznie nie ma o czym dyskutować, tylko iść na wybory. Lub podziękować odpowiednio wcześniej - jak Bóg da ten stadion w czerwcu/lipcu to na meczu otwarcia pan J.M. na pewno będzie chciał się pokazać i odciąc kupon od "swojego" triumfu.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.01.2010 o godz. 23:58.