Wyświetl pojedynczy post
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2009, 11:34
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
.
A ja takich ludzi rozumiem, oczywiście tych co się interesują polityką i wiedzą co się dzieje w karaju. Nie moge poweidzieć, za wiele na ten teamt o sobie, bo miałem tylko jedna okazję do głosowania, z której skorzystałem. Ale np teraz się zastanawim czy wezmę udział w głosowaniu na prezydenta. Rozważam tylko dwie opcje Tusk lub Kaczyński. Jeszcze rok temu głosowałbym na Tuska, ale jak się okazuje PO radzi sobie porównywalnie co PiS wcześniej.
Na tym to właśnie polega. W tym momencie nikt nie wie, który z wyborów będzie lepszy dla nas wszystkich. Oczywiście obaj kandydaci przekonują, że właśnie oni są panaceum na całe zło, ale decyzję trzeba podejmować zdroworozsądkową, a nie po obejrzeniu jednego czy drugiego spotu wyborczego

Nikt nikogo do wyborów nie zmusza (przynajmniej w Polsce), najłatwiej jest powiedzieć "nie dotyczy mnie to", "mój głos nic nie znaczy", "nie wiem na kogo głosować" itd. Moim zdaniem poważny, dorosły człowiek powinien wykazać się odpowiedzialnością i oddać głos w wyborach. Wcześniej pisałem jak można do samego głosowania podejść.

Bo jeśli większość ludzi do wyborów nie pójdzie, to o nas wszystkich decydować będzie zdecydowana mniejszość. A jest to baaardzo niebezpieczne i dopiero wtedy mogą być prawdziwe problemy. Zatem jeśli o mnie chodzi to namawiam wszystkich do oddania głosu. Na kogo? Niech każdy podejmie sam tę trudną (bo wybór jest dość marny) decyzję..
Odpowiedz cytując