darek olszówka napisał(a):

Podsumowanie na koniec roku: dlaczego nas tak było mało... ?!
Pozwolę sobie na komentarz dotyczący zachowania radnych. W PO była dyscyplina, chociaż byłem u nich na klubie i prosiłem o poparcie mojej poprawki. Liczyłem, że kibice Wisły się wyłamią (Fedorowicz, Bystrowski, Chwajoł). Tylko Chwajoł przeprosił i powiedział, że ma wyrzuty sumienia za to głosowanie. Prosiłem również żeby w ostateczności klub PO się wstrzymał przy mojej poprawce, wtedy była szansa że przejdzie głosami mniejszości. Niestety radny Garda na zadane mi pytanie jak będę głosował nad budżetem jak przejdzie moja poprawka (odpowiedziałem że będę wtedy za) zaproponował żeby być przeciw mojej poprawce bo może przejść cały budżet a oni są przeciw... a sam w ostatecznośći się wyłamał i głosował za budżetem. Takie zachowanie Gardy i Kocurka (też się wyłamał) to cios poniżej pasa... Reszta PO bez komentarza bo wiadomo jak głosowali i co mówili wcześniej. W PiS nie było dyscypliny nad poprawkami, więc mogli zagłosować wszyscy jakby chcieli, tym bardziej że mieli większość do przegłosowania całego budżetu. Zagłosowali z PiS za moją poprawką radni kibice Cracovii (Gilarski, Rachwał, Piechowicz). Dziękuję radnemu Franaszkowi (z klubu PiS ale nie jest członkiem tej partii), który obiecał i dotrzymał slowa. Niestety PiS (z którym mam złe doświadczenia) częściowo poparł poprawkę w sprawie hali (jeszcze głosował za Hausner i Kozdronkiewicz), ale ostatecznie w sprawie budżetu głosował razem z radnymi od prezydenta Majchrowskiego (radna Mirek-Mikuła, która niedawno pisała na tych stronach oświadczenie, że popiera Wisłę to wczoraj była obecna na sali i nie głosowała za poprawką... "wyszło" nieobecna). Reszta z PiS przeciw (Kosior, Bator, Pilch, Franczyk) lub obecni/nieobecni (jak na pierwszej stronie). Teraz radni niezależni. Obiecała i dotrzymała słowa pani radna Sieja (dziękuję!). Najbardziej zawiedli mnie: Osmenda (uważa się za kibica Wisły, kiedyś chodził na mecze w szaliku) i Sularz (na meczu był raz ale sympatyzuje za Wisłą), którzy mieli być za a byli przeciw... Zdradę zaliczyła też radna Suter (najciemniej pod latarnią), która zostanie wyrzucona za to z mojego koła! Szczególne podziękowania dla radnego Sułowskiego, który nie jest kibicem, a zawsze głosuje ze mna za Wisłą! Wierność.
Podsumowując radnych, to na koszu w hali nikogo nie widziałem, na boksie rówież, w Sosnowcu też nie spotkałem. Poczekamy i zobaczymy jak odnajdą się na nowym stadionie bo na starym paru czasami widziałem.
Konkluzja: radnym się bywa, a kibicem jest sie zawsze!
Życzę wszystkim sukcesu w nowym roku: stadionu w terminie, mistrzostwa Polski, Ligi Mistrzów i w końcu nowej hali. Może będzie lepiej...
|
Nie wczuwaj się aż tak człowieku...dobra wypromowałeś się na forum,nabrałeś troszkę rozgłosu w mediach ale chyba najwyższy czas sobie odpuścić bo Pana posty robią się nieco żenujące.