No_look_Pass napisał(a):

Jesteś wyjątkowo bezczelny.
Ja nie mówię, że na nikogo nie głosowałem, tylko że nie głosowałem na hipokrytów i łajdaków z PiS, PO, PSL, SLD i tego typu partii buraczano-kartoflano-czerwono-złodziejskich.
Ja głosowałem na partię, która ma pomysł na rządzenie. Która to? Nie powiem. Niech ludzie się sami zatroszczą o to, żeby wiedzieć jakie partie mają plany, zamiast słuchać durnych i kłamliwych spotów wyborczych.
|
Nie wiem czy rozumiesz co mówisz, bo moim zdaniem bezczelny nie jestem.
Natomiast jeśli rzeczywiście głos w wyborach oddałeś, to zwracam honor. Bo z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że jak wielu Polaków (patrz frekwencja) - na wybory "lejesz" z góry na dół, a później krytykujesz rządzących. A takiego zachowania nie znoszę. Do narzekania pierwsi, do brania jakiejkolwiek odpowiedzialności ostatni.
Jak widzę, jednak Ciebie to nie dotyczy i chwała Ci za to

Szkoda tylko, że jest masa takich osób..
Można pójść i oddać nieważny głos, podwyższając frekwencję. Można także tak jak rozumiem Ty, zagłosować na partię, która nie ma obecnie realnych szans na wygranie wyborów, ale spełnia wg Ciebie kryteria programowe. Można też zagłosować za "mniejszym złem", co stało się chyba w dużej mierze podczas ostatnich wyborach parlamentarnych.
No_look_Pass napisał(a):

|
Tobie radzę trochę przemyśleć swoje wypowiedzi, bo brzmi to tak, jakbyś kiedyś zagłosował z pełnym przekonaniem na którąś z tych gównianych partii, a teraz się tego wstydził.
|
Oszczędź sobie takich wypowiedzi, bo bajki piszesz i to jest dopiero bezczelne.
Nigdzie nie napisałem na kogo głosowałem i tego nie zrobię. Tak jak pisałem wcześniej, najważniejsze to oddawać świadomy głos w wyborach. A każdy może mieć swój pogląd, niekoniecznie z moim zgodny.
No_look_Pass napisał(a):

|
Jedna rada - naucz się patrzeć na program i analizować to, co jest możliwe do przeprowadzenia i czy przyniesie odpowiedni skutek, a nie słuchaj spotów i wypowiedzi przedwyborczych.
|
Wybacz, ale jak będę od Ciebie rad oczekiwał to sam o nie poproszę więc nie wyskakuj z nim przed szereg.
No_look_Pass napisał(a):

Jesteśmy młodą demokracją i musimy odpokutować złe decyzje większości. Ja mam większe pretensje do naszego narodu, niż do polityków.
Kto przymyka oko na wybryki złodzieja, kto mu na nie przyzwala, zamiast go zdzielić w łeb i obciąć ręce, to robi jeszcze gorzej, niżby sam kradł. Kto więc ich wybrał, jest znacznie bardziej winny niż oni.
|
Żeby na koniec było zgodni i świątecznie, z tą wypowiedzią się niemal całkowicie zgadzam