Wyświetl pojedynczy post
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2009, 09:45
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, na nikogo nie głosowałeś i mówisz, że masz czyste sumienie? Najłatwiej ręce umyć, a jak coś się źle dzieje to prawić morały. Jesteś najgorszy bo po pierwsze nie oddałeś głosu na nikogo "dobrego", a po drugie zmniejszyłeś frekwencję i przez to każdy wyborca głosujący na "złego" kandydata miał statystycznie silniejszy głos.

To mnie właśnie w naszej Polsce rozwala. Jak mamy coś ruszyć, gdy ludzie nie idą na wybory i jeszcze są z tego dumni, nie mówiąc że do narzekania pierwsi..
Jesteś wyjątkowo bezczelny.
Ja nie mówię, że na nikogo nie głosowałem, tylko że nie głosowałem na hipokrytów i łajdaków z PiS, PO, PSL, SLD i tego typu partii buraczano-kartoflano-czerwono-złodziejskich.
Ja głosowałem na partię, która ma pomysł na rządzenie. Która to? Nie powiem. Niech ludzie się sami zatroszczą o to, żeby wiedzieć jakie partie mają plany, zamiast słuchać durnych i kłamliwych spotów wyborczych.

Mam czyste sumienie, jak wspominałem. Byłem na wyborach i głosowałem zgodnie z własnymi przekonaniami. Moja partia jednak nie dostała się do żadnych rad, sejmów, senatów itp. bo w mediach zniszczono jej ikonę.

A ty mi nie wyskakuj tutaj z tekstami, że na nikogo nie głosowałem, że zmniejszyłem frekwencję. Ja nie powiedziałem, że nie głosowałem, tylko powiedziałem, że nie głosowałem na hipokrytów. Tobie radzę trochę przemyśleć swoje wypowiedzi, bo brzmi to tak, jakbyś kiedyś zagłosował z pełnym przekonaniem na którąś z tych gównianych partii, a teraz się tego wstydził.

Jedna rada - naucz się patrzeć na program i analizować to, co jest możliwe do przeprowadzenia i czy przyniesie odpowiedni skutek, a nie słuchaj spotów i wypowiedzi przedwyborczych.

Jesteśmy młodą demokracją i musimy odpokutować złe decyzje większości. Ja mam większe pretensje do naszego narodu, niż do polityków.
Kto przymyka oko na wybryki złodzieja, kto mu na nie przyzwala, zamiast go zdzielić w łeb i obciąć ręce, to robi jeszcze gorzej, niżby sam kradł. Kto więc ich wybrał, jest znacznie bardziej winny niż oni.
Odpowiedz cytując