podszywacz napisał(a):

|
Prośba o pomoc do "znających się na rzeczy". Mam problem ze swoim lapciem. Otóż od jakiegoś kwartału, za każdym właściwie razem, podczas normalnej obsługi komputera po jakiejś godzinie, dwóch, działania w przeglądarce, odbierania poczty, itp. wiesza mi się działanie programów. Objawia się to tym, że klikam na ikonę dowolnego programu, przez sekundę jest sygnalizacja że program jakby się uruchamiał, po czym nie następuje nic. Nie da się nawet na miękko wyłączyć lub zrestartować komputera, trzeba po prostu odłączyć zasilanie. Wiem że taki sposób, tzw. twardego restartu może kiedyś przynieść opłakane skutki. Sprawdzałem komp pod kątem wirusów, błędów, niestety żaden program nie zgłasza nieprawidłowości. System który posiadam to Vista. Jestem już bliski zrobienia Recovery Disc przez Nortona Ghosta ale to ostateczność.
|
jak Ci sie zawiesi, alt + ctrl + delete, procesy, prawy klik na explorer.exe, end process, pozniej u gory 'file', 'new task (Run...)' i wpisz 'explorer.exe', zobacz, czy zacznie dzialac, ale to takie rozwiazanie krotkoterminowe. Jakim antywirem skanujesz? Masz jego najnowszą wersje?