|
Postawa Wisly w tym momencie to nic innego niż : "na złość mamie odmroże sobie uszy". Zespół odpadł z Levadią(tak wiem KOMPROMITACJA!) ? A więć za karę sprzedamy kogoś. A podpiszemy kontrakt ze straceńcem, który przyjdzie grać do WIELKIEJ WISŁY za darmo, bo rzucony WIELKĄ, ZNANĄ MARKĄ W EUROPIE zapragnie gry dla samej sławy. Czyli de facto osłabimy zespól by następnego roku walczył (rzekomo) o LM.... Dla mnie to jest paranoja.
Jeżeli ktoś nie wierzy jak sie buduję zespoły niech popatrzy na Tottenham. Ile razy wlasciciel Tottenhamu mógł rozsprzedać drużynę? Przeciez ten zespól mial walczyć o Mistrza Anglii a w zeszlym roku uciekał wikeszosc sezonu grupie spadkowej. 3 lata temu szanse na gre w LM stracil w ostatniej minucie meczu! I co? Na dzien dzisiejszy prezentują niezly futbol i sa na 4ym miejscu w Premiership przy bardzo wyrównanej czołowce. Ale do tego trzeba dobrego zarządzającego a nie pseudo miliardera, ktory lamentuje ze lewa kieszeń zalega tej prawej. Na podstawie tylko doniesień prasowych: doświadczony bramkarz, bialoruski walczak na środek pola, lewa obrona-Leonardo i tylko do ataku musieliby skautowie kogoś wynależć, bo z całym szacunkiem dla Wisły-Rodionow to za wysoka klasa. Ile trzeba było zainwestowac w takie wzmocnienia? Sumy z rocznych kontraktów+ ok.500.000 euro. Dajmy na to ląćznie: 1.2 mln euro. Niby dużo , a;e jak za samo wejscie do glupiej Ligi Europejskiej(w najgorszym razie) plus 3 mecze u siebie z dobrymi druzynami+prawa TV zgarneliby co najmniej 5 mln ojro. Ale po co jak można kontynuować dziadostwo, sprowadzać na testy ludzi , żeby sobie pokopali z LKSem Chorobąszcz, a potem sie dziwić ze nie chcą grać za "wacikowe". W****IA MNIE TO ILEKROĆ O TYM MYŚLE!
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 29.12.2009 o godz. 10:08.
|