godzilla napisał(a):

|
mam taki problem , w wyciskaniu na klate hantli na skosnej odraz na barki w siadzie przy wiekszym ciezarze nie jestem w stanie uniesc hantli do poziomu od ktorego moglbym zaczac robic cwiczenie, a gdy ktos mi poda hantle to daje rade cisnac , wyglada to tak jakby mi zablokowalo bark przy probie uniesienia do poziomu, jakas glukozamina da rade? pozdrawiam
|
Trochę mało przejrzyście to opisałeś, ale ja wnioskuje ze możesz mieć dość poważne przykurcze mięśniowe dlatego relaksacja poizometryczna bardzo wskazana!
Cytat:
|
jakie ćwiczenia polecacie na wzmocnienie kolan, jestem po artroskopii i w szczególności muszę wzmocnić czworogłowy... jakieś sugestie?
|
Po astroskopii ćwiczenie na ciężarach praktycznie narazię całkowicie odpada spróbuj następujące ćwiczenia:
-Prostowanie nogi w siedzeniu na krześle
-leżysz na plecach, pod kolana wsadzasz wałek, zrobiony z ręcznika i wciskasz ten wałek
-napinanie czworogłowego
-cwiczenie w staniu: stoisz przy taborecie i opierasz się o poręcz, starasz się dotknąć pietą pośladka
-też w staniu, pozycja wyjściowa jak wcześniej: nastepnie wyprostowaną nogę odchylasz w bok
Mogą występować silne skurcze mięśniowe dlatego zainwestuj w magnez.