Wyświetl pojedynczy post
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2009, 23:28
godzilla napisał(a):Wyświetl post
mam taki problem , w wyciskaniu na klate hantli na skosnej odraz na barki w siadzie przy wiekszym ciezarze nie jestem w stanie uniesc hantli do poziomu od ktorego moglbym zaczac robic cwiczenie, a gdy ktos mi poda hantle to daje rade cisnac , wyglada to tak jakby mi zablokowalo bark przy probie uniesienia do poziomu, jakas glukozamina da rade? pozdrawiam

Trochę mało przejrzyście to opisałeś, ale ja wnioskuje ze możesz mieć dość poważne przykurcze mięśniowe dlatego relaksacja poizometryczna bardzo wskazana!

Cytat:
jakie ćwiczenia polecacie na wzmocnienie kolan, jestem po artroskopii i w szczególności muszę wzmocnić czworogłowy... jakieś sugestie?
Po astroskopii ćwiczenie na ciężarach praktycznie narazię całkowicie odpada spróbuj następujące ćwiczenia:
-Prostowanie nogi w siedzeniu na krześle
-leżysz na plecach, pod kolana wsadzasz wałek, zrobiony z ręcznika i wciskasz ten wałek
-napinanie czworogłowego
-cwiczenie w staniu: stoisz przy taborecie i opierasz się o poręcz, starasz się dotknąć pietą pośladka
-też w staniu, pozycja wyjściowa jak wcześniej: nastepnie wyprostowaną nogę odchylasz w bok

Mogą występować silne skurcze mięśniowe dlatego zainwestuj w magnez.
Ostatnio edytowane przez Werewolf : 28.12.2009 o godz. 23:36.

Odpowiedz cytując