*Michael* napisał(a):

Co z tego że jego majątek się na tyle szacuje moze i nie wylozy kilku milionów na zawodnika ale przynajmniej 2 zawodników na okienko młodych i z perspektywami ściągnąć do klubu i mieć większą kadre !! a nie jak teraz ze mamy 13 zawodników ktory maja mniej więcej podobny poziom... i jeszcze graja na pół gwizdka... bo wiedzą ze nie ma ich kim zastąpić. i beda grac w 1 skladzie
|
On może wyłożyć 10 mln euro na zawodników i gwarancji na awans do LM / LE nie ma.
A wie że tym składem co mamy są jakieś szanse na MP. Bez potrzeby wykładania tychże 10 mln euro.
Więc może tylko stracić, a nie zyskać.
Nie są to Twoje, moje czy kogoś innego pieniądze. Tylko jego. A domniemam że tak na hurra nie rzucałbyś milionami tylko dlatego bo ktoś na forum napisał że ma zachciankę na ściągnięcie tego i tamtego, za tyle i tyle. A skąd na to hajs się znajdzie to już mnie nie obchodzi. Ma być i ****.
Jestem z tych nielicznych którzy starają się każdego zrozumieć, od grajka, po trenera kończąc na prezesach.
I żeby była jasność to też chciałbym żeby wyjebał najlepiej 100 mln euro i żebyśmy lali każdego po 5-0 u nas na wsi i podlili potentatów europejskich.
Ja o tym marzę od wielu lat. Ale trzeba przyjąć na klatę kilka faktów - często bolesnych i postarać się je zrozumieć.
Przede wszystkim nie są to Wisły, a Cupiała pieniądze. O pieniądzach o których Ty i inni piszą znajdują się w portfelu Cupiała, a nie budzecie Wisły.
Wisła jak już wspomniałem sama na siebie zarabia, co potwierdza tylko powyższy news.
(Sprzedajmy = kupujemy itp)
Cupiał jedynie może rzucić jakimś groszem ale jak one może coś rzucić skoro mamy ten jebany dług wobec jego firmy. I skończymy na tym że za kilka lat będziemy musieli brać pożyczki z banków które do końca życia nie spłacimy. Co ja pisze, my ten dług wykładając na niego z kasy Wisły wątpię czy za 100 lat spłacimy. Prędzej nas wy.......i do 2 ligi.
A jak komuś się nie podoba właściciel niech przejmie po nim pałeczkę.
Cupiał już swego czasu postawił dwa warunki
Cytat:
1) Oferta musi opiewać na ok. 100 mln złotych, tyle bowiem chce uzyskać prezes Telefoniki za sprzedaż swoich udziałów w klubie.
2) Nowy inwestor musi zagwarantować, że nie zostanie zmieniona nazwa, barwy, ani siedziba klubu z Reymonta.
|
/ Cena zapewne wzrosła ze względu na nowy stadion.
Wystarczy je spełnić i zakończy się marudzenie na forum.