Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2009, 16:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
szprotson - nie trafione wd mnie porównanie, zresztą my tak na prawdę nie wiemy co spowodowało ta decyzję , Petrescu już jakiś czas temu przebąkiwał o odejściu, być może doszło do jakiś nieporozumień z właścicielem dotyczących polityki transferowej.
Petrescu nie przebąkiwał, tylko wyraźnie mówił, że zimą odejdzie z Unirei.
Byc może już wczesniej miał jakieś oferty.
Z drugiej strony odszedł w najlepszym momencie - gdyby wiosną potknął sie na czymkolwiek: porażka z Liverpoolem, utrata mistrzostwa i tylko drugie, albo trzecie miejsce w lidze, traktowane byłoby to przez prasę jako.... niebotyczna klęska.
Innymi słowy: mogło być gorzej, natomiast "lepiej" byłoby trudne do osiągnięcia.
Sa w prasie rumunskiej pogłoski o sporze z właścicielem Unirei, że niby chciał teraz zimą wyprzedać, co się da z Unirei i do zarobionych 13-15 milionw (takie liczby podaje prasa rumunska) dołożyc jeszcze kilka z transferów, po czym zacząć od nowa. A Petrescu miał tego nie chcieć.
Nie sa to jednak wieści sprawdzone, ale dochodzenie pismaków
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co z Unireą? Ja to bym chciał by każdy trener zostawiał w takim punkcie klub.Po mistrzostwie, po zarobieniu ponad 7 mln ojro w 3 miesiące i jako lidera na półmetku sezonu.Petrescu nie jest niezastąpiony, to jeden z wielu konkretnych trenerów w Europie więc wszystko w rękach właściciela Unirei.
Prasa rumuńska sugeruje aktualnego selekcjonera Rumunii Razhvana Lucescu, ale jak na razie wydaje sie to mało prawdopodobne. Zresztą to zupełnie inna klasa.Właścicel chciałby ponoć postawić na jakiegoś cudzoziemca
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując