Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2009, 14:39
Cytat:
Panie westersyl... TO JEST WISŁA.

My od czasów sprzedaży Żurawskiego nie wydalismy konkretnej sumy za napastnika. I nie wydamy, bo skąd ją wziąć ? No skąd? Została gdzieś w Estonii. Kiedyś bralismy dobre pieniądze za transfery - teraz od kilku lat albo tracimy frajersko dobrych zawodników (vide Kokoszka, Dolha), albo odchodzą od nas jako wolni zawodnicy. Nie ma dochodów ze sprzedaży,nie ma sukcesów w Europie... za co kupować?

W Bełchatowie Costly i tak nie gra pierwszych skrzypiec (inaczej niż kiedys Garguła). Moze zatem inaczej postawią sprawę i podyktują rozsądną cenę za wykup? gdyby to było nawet 200 tys euro to pytam - znajdziemy taniej uczestnika Mundialu? Toz to Pazdany wyzej są wycenianie
OK ale dlaczego nie pójdziemy tą drogą, która okazała się skuteczna. Kirm to perfekcyjny przykład na to że można kupić dobrego zawodnika za rozsądną cenę. Wiem, że wielu z was powie teraz, że Kirm nie do końca spienił pokładane w nim nadzieje ale ja jestem innego zdania. Ten chłopak pokazał takie zagrania jakich w Polsce żaden lub bardzo nie wielu pokaże. On jest w Wiśle dopiero jedną rundę, naprawdę ciężko się gra z przodu z takimi zawodnikami jak Małecki i Brożek, uważam zresztą, że przy założeniu że Boguski jest w pierwszej 11 Kirm bedzię grał znacznie lepiej czego mieliśmy zalążek w ostatnim meczu.
Wiem, że w skarbcu być może pusto, ale czy nie można znaleźć gdzieś drugiego Kirma ? Jeśli jest tak pusto to po jaką cholerę nam ten skauting ? Po co te podruże na Białoruś, Bałkany, Skandynawię ? Tak dla samej idei posiadania skautingu bo Lech Poznań też ma ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.12.2009 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując