sorry, ale dla mnie to staje się nudne.
Nie dostrzegasz pewnych oczywistych spraw, a skupiasz się na swoich wyobrażeniach.
Żeby nie byc gołosłownym:
jova napisał(a):

|
Tak tak, to wszystko wina Cupiała.
|
Przypominam, że Danowi obiecywano sprowadzenie piłkarzy, a nie kopaczy.
Z tych obietnic nic nie wyszło.
Sprowadzono mu kilka ochlapów a żądano cudów.
jova napisał(a):

Ten skład nie wystarczał na przyzwoitą grę w lidze? Bo tylko tyle wymagałem od Petrescu. Podbicie Europy było i jest utopią, a ze świetnie dysponowaną Legią można było przegrać mistrza.
Ci piłkarze pod wodzą Petrescu grali bez ładu i pomysłu jak bezgłowe kurczaki.
|
To twoja opinia.
Widocznie jesteś znakomitym specjalistą od piłkarskiej taktyki.
jova napisał(a):

|
Wystarczyło raptem kilka tygodni od zwolnienia Rumuna by Błaszcz, Pa. Brożek i spółka przypomnieli sobie, że jednak potrafią grać w piłkę.
|
I to Cie nie dziwi?
Zresztą.... "grac w pilke"? Oni na nowo zaczeli po prostu cokolwiek robić. I grali w "kopankę"a nie w piłke.
Wystarczyło to na słabą Bazyleę i zmiane stylu na bardziej "krakowski"
A to ich "przypomnnienie sobie" poskutkowało potem ósmym miejscem w lidze
jova napisał(a):

|
Tylko nie opowiadaj mi pierdół jak to trener potrzebuje czasu. Czas może być potrzebny by w kilku próbach osiągnąć jakiś wyznaczony sukces, ale poprawa jakości gry po przejęciu zespołu zajmuje kilka miesięcy i jeśli po tym okresie nie widać zmian na lepsze, to już ich nie będzie.
|
Upieram sie, że zmiany było widac, chociaż nie wszyscy kopacze z naszej drużyny tych zmian chcieli.
Upieram się, że były to zmiany w kierunku nowoczesnego futbolu, który nie jest widowiskowy, ale dzieki ciężko ćwiczonym na treningach schematom, może byc skuteczny w europejskiej perspektwie, w przeicieństwie do radosnego biegania za piłką, ktore wystarcza na polska ligę, ale w Europie wywołuje usmiech politowania.
jova napisał(a):

Nie z tamtym trenerem, który wolał opowiadać jak to Legia kupuje mecze i jakich to zawodników chciałby mieć w zespole zamiast zacisnąć zęby, przetrwać trudny okres i najlepiej jak się da wykorzystywać ten materiał, który miał do dyspozycji.
|
Jak mi sie wydaje to w koncu Dan zacisnął zęby. To zarząd popuścił pod presją kopaczy
jova napisał(a):

|
Tego oczekuję od trenerów. Dobrego wykorzystania powierzonych im piłkarzy. Stąd gdy widzę zespół z Dolhą, Dudką, Błaszczykowskim, Burnsem i Paulistą wymagam od niego czego innego niż od drużyny z Cebanu, Jopem, Łobodzińskim, Jirsakiem i Ćwielongiem.
|
A ja uważam, że ani jedni ani drudzy niczego nie gwarantowali i nie gwarantują bez trenera, który jest pierwszoplanową postacią.
W Rumunii Unirea dysponowała o wiele słabszym kadrowo składem niż Steaua, Cluj,Timisoara, Dinamo.
To jednak Unirea zdobyła mistrzostwo i grała bardzo dobrze w LM, podczas gdy gwiazdorskie Cluj, Steaua, Dinamo, Timisoara nie dośc, ze przegrały ligę to nie popisały sie w Europie, mając przeciwników słabszych niż Unirea