Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2009, 13:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Petrescu w Rumunii robił wyniki, bo miał mądrego właściciela klubu, ktory chcąc osiagnąć swoje cele nie poprzestał na obiecankach i mydleniu oczu jak Cupiał, ale zrealizował zamierzenia trenera: pozwalniał drogich obiboków, nawet kosztem strat finansowych, zatrudnił piłkarzy, którzy potrafią celnie kopnąć piłkę i mają ambicję, oraz wolę podnoszena swoich umiejętnosci - tak niewiele, prawda, jaka "subtelna" różnica między nim a Cupiałem?
Tak tak, to wszystko wina Cupiała.
Pawełek, Dolha
Baszcz, Cleber, Dudka, Głowacki, Mijailović, Stolarczyk, Kokos,
Błaszczykowski, Sobol, Zieńczuk, Burns, Cantoro, Piotr Brożek, Penksa, Chiacu
Brożek, Paulista, Radovanović, Kryszałowicz

Ten skład nie wystarczał na przyzwoitą grę w lidze? Bo tylko tyle wymagałem od Petrescu. Podbicie Europy było i jest utopią, a ze świetnie dysponowaną Legią można było przegrać mistrza.
Ci piłkarze pod wodzą Petrescu grali bez ładu i pomysłu jak bezgłowe kurczaki. Wystarczyło raptem kilka tygodni od zwolnienia Rumuna by Błaszcz, Pa. Brożek i spółka przypomnieli sobie, że jednak potrafią grać w piłkę.
Tylko nie opowiadaj mi pierdół jak to trener potrzebuje czasu. Czas może być potrzebny by w kilku próbach osiągnąć jakiś wyznaczony sukces, ale poprawa jakości gry po przejęciu zespołu zajmuje kilka miesięcy i jeśli po tym okresie nie widać zmian na lepsze, to już ich nie będzie.
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Żeby zakonczyć. Tak. Petrescu niczego by w Wisle nie osiągnął. Nie z tym właścicielem, nie z tym zarządem, nie z tymi piłkarzami. Nie z właścicielem, który oszukiwał go, że sprowadzi mu piłkarzy, nie z zarządem, który rzucał mu kłody pod nogi zamaist współpracować, nie z piłkarzami, którzy woleli żel i zabawę niż pracę i podnoszenie swych umiejętności.
Nie z tamtym trenerem, który wolał opowiadać jak to Legia kupuje mecze i jakich to zawodników chciałby mieć w zespole zamiast zacisnąć zęby, przetrwać trudny okres i najlepiej jak się da wykorzystywać ten materiał, który miał do dyspozycji.

Tego oczekuję od trenerów. Dobrego wykorzystania powierzonych im piłkarzy. Stąd gdy widzę zespół z Dolhą, Dudką, Błaszczykowskim, Burnsem i Paulistą wymagam od niego czego innego niż od drużyny z Cebanu, Jopem, Łobodzińskim, Jirsakiem i Ćwielongiem.
Powód: usunąłem Thwaite'a z listy zawodników
Ostatnio edytowane przez jova : 28.12.2009 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując