Wyświetl pojedynczy post
krsk
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2009, 13:22
Sezon czwarty zakończony!
Był to arcyudany sezon dla Wisły. Po 3 wyrównanych sezonach, wreszcie absolutna dominacja mojego klubu. W 30 kolejkach tylko 3 kluby zdołały mi się oprzeć, a tylko jeden zdołał mnie pokonać. Nareszcie niezła gra w obronie. Zawodził atak, gdzie zarówno Brożek jak i Lewandowski radzili sobie średni, ale o personaliach później. Udało się odzyskać Puchar Polski i Superpuchar. W europie też było dobrze, a nawet bardzo. Udało się wyjść z grupy LM, gdzie za rywali miałem Barcelone, Werder i Galatasaray. W kolejnej rundzie odpadłem z Romą, po bardzo emocjonującym dwumeczu. Po wygranej 3:2 u siebie, na wyjeździe w regulaminowym czasie gry padł wynik 2:3. Dogrywka nie przyniosła rozstrzygnięcia i dopiero w karnych Włosi mnie wyeliminowali.
Jeżeli chodzi o wzmocnienia, to przed sezonem pozyskałem z rezerw Arsenalu Sambou Yatabare, ofensywnego środkowego pomocnika. Była to znakomita inwestycja, ponieważ został on królem strzelców ligi, a przy tym zaliczył jeszcze 12 asyst. Do klubu przyszedł także brazylijski obrońca Vinicius, pozyskany za 8mln euro z Lecha Poznań. Ta pozornie wysoka kwota mogła mi się zwrócić już po pół roku, kiedy to zaproponowano mi za tego zawodnika... 16mln euro. Oczywiście zarząd postanowił mnie uszczęśliwić na siłę i zaakceptował ofertę. Udało mi się jednak przekonać młodego Brazylijczyka proponując mu najwyższe zarobki w lidze. Ostatnim transferem był Mark Burgges, młody lewy pomocnik, który aktualnie jest rezerwowym, ale to tylko kwestia czasu kiedy wskoczy do podstawowego składu. Z klubu odszedł za darmo do Polonii Warszawa Patryk Małecki. Za 7mln sprzedałem Nicolae Dicu, młodego rumuńskiego obrońcę, z którym wiązałem duże nadzieje, jednak zwyciężyła pazerność. Kupiłem go 2 sezony wcześniej za grosze. Ponadto Cluj, gdzie trafił Dicu, zgodził się na klauzule, w myśl której 50% z przyszłego transferu powędruje do mnie. Przed obecnym sezonem nie bardzo widzę zawodników mogących realnie wzmocnić klub, dlatego chyba nie będzie żadnych transferów... Cele takie same jak zawsze, wygrana we wszystkich krajowych rozgrywkach, oraz zajście jak najdalej w LM. Co roku notuję progress w LM, mam więc nadzieje, że w tym roku nie będzie inaczej.

Na koniec kilka screenów:
Tabela ligi:

Tabela grupy LM:

Aktualny skład:

Występy w LM:
Odpowiedz cytując