yhm....z naszych podatków mamy utrzymywać m.in gwałciciela rocznego dziecka ?
nie pytam o resocjalizację, bo coś takiego nie istnieje.
Ale nie wsadzą go do izolatki na taki okres czasu to raz, a dwa nie wiem czy słyszałeś o gościu co molestował chłopca w Polsce ?
Dostał jakiś śmieszny wyrok, wyszedł z pierdla przed terminem za ' dobre sprawowanie '. Potem poszedł do szkoły do której chodził chłopiec którego molestował. Pokazywał wszystkim dzieciom wychodzącym ze szkoły nagie zdjęcia chłopca i opowiadał co z nim robił i rozdawał jego zdjęcia z adresem zamieszkania....
dzieciak ma jakieś 8 lat

pozbierałbyś się po czymś takim ?
a potem ten po.......ony zboczeniec zaczął pisać smsy do dziennikarzy tvp w których pisał,że jest teraz opienunem dla dzieci, rodzice mu powierzają swoje pociechy pod ich nie obecność a on je kąpie, karmi, bawi się z nimi....
i opisywał w tych smsach do dziennikarzy jak je dotyka...głaszcze...całuje....
Mało tego, biega po ulicy w swoim mieście z pistoletem gazowym i strzela do ludzi ( ale mówi że do psów które go atakują )....
i co ? że niby do więzienia ma pójść tak ?
po co ?
powiedz mi tylko po co ?
====
z więzeniem jest ten problem, zę on wyjdzie, i albo zrobi to samo co przed zamknięciem, albo coś gorszego. no bo po 15 latach jak wychodzisz na wolność, ludzie się zmienili, czasy się zmieniły, nie masz raczej mieszkania , nie mówiąc już o pracy. nie wiem jak z kasą, no ale na ile może wystarczyć ?
i co ? masz jakieś szanse wyjścia na prostą ? No nie, idziesz sie wyżyć, łapiesz jakąś małolate, robisz jej krzywdę w parku, potem mordujesz i kradniesz pieniądze.....
tak często wygląda sytuacja jak jakiś psychol wychodzi na wolność.
A to, że gwałcicielami i tymi co molestowali ' w należy sposób ' zajmują kumple spod celi, to ma właśnie jeden wielki minus, wyjdą na wolność i będą starali się ' odkuć ' za to co im robiono w celi...