Hamas_kr napisał(a):

|
Właśnie tu jest problem wszystkich podobnych stowarzyszeń. 70% funduszy jest przez nie przejadana, a tylko 30% jest rzeczywiście wykorzystywana na pomoc. Skąd takie dane? Od źródła czyli koleżanki, która pracowała w takiej właśnie organizacji "non-profit".
|
Co do samych procentow nie wiem. Aczkolwiek dzieki kierunkowi ktory studiuje i zawodowi, ktore chce w przyszlosci wykonywac bylem wielokrotnym gosciem na roznego rodzaju oddzialach. Zarowno w ramach praktyk, jak i to nazywasz charytatywnie i widzialem ogrom sprzetu z logiem WOŚPU. Myslisz, ze ktos specjalnie wydrukowal sobie nalepke i przykleil zeby konflikotowac ludzi na forach? Nie sadze. 30% z tych zebranych 35 milionow to ponad 10 mln. Nie ma szans, zeby tyle starczylo na zakup tego sprzetu. Zwlaszcza, ze nie tylko Kraków przeciez dostaje.
Cytat:
|
Gdyby ludzie Twojego pokroju nie pokładali całej nadziei w Jurku Owsiaku i pomagali systematycznie zapewne było by mniej biedy. Co do pomocy Caritas w zeszłym roku na wszystkie swoje akcje wydał 400.000.000 złotych i nie wspomagał tylko białych katoli...
|
Każdy "mojego pokroju" zdaje sobie sprawe, ze tych kilka zlotych rocznie nie wystarczy zeby zapewnic panstwu sluzbe zdrowia na najwyzszym poziomie. Tutaj potrzeba o wiele wiecej. Ale skoro efekty pracy WOŚP sa widoczne to chociaz tyle warto zrobic i wspomoc. Ze Owsiak bierze czesc dla siebie? To prosze bardzo, zrob Ty, zorganizuj, chetnie pomoge. I nie bede wypominal ile bierzesz.
I ten moj pokroj to nie sa tylko jacys lanserzy, ktorzy nakleja serduszko i zadowoleni. Tylko ludzie, ktorzy pomagaja regularnie.
Pracy Caritasu komentowac nie chce. Mowi sie, ze nie czyny tylko slowa. I to jest fakt. Tylko nie moge oprzec sie wrazeniu, ze ja tych czynów wogole nie widze. Wycieczki dzieci w wakacje w czapeczkach Caritasu - szacunek. Ale to troche za malo.
Cytat:
Taaa u nas w Polsce to prawica pełną gębą... Gdzie ty masz w sejmie jakąś prawicową partie?
A fatalną sytuacje m.in. polskiej służby zdrowia możesz zawdzięczać czasom gdy rządził Twój realny socjalizm...
|
Chociaz moze sie inaczej wydawac to ja zadnym socjalistom, ani komuchem nie jestem. Wole obecny system, tylko ze on niestety ma tyle wad, ze nie da sie kolo tego obojetnie przejsc. Mimo wszystko rozwojowi, ktorzy Polska przezywa, nie towarzyszy polepszenie sluzby zdrowia. A zasoby ludzkie i mozliwosci sa. I nie da sie ukryc, ze PIS, PO, PSL czyli obecny rzad to napewno lewica nie jest.
Cytat:
|
Twoją ślepą nienawiść do katolików i ciągoty koprofilskie pozostawie bez komentarza...
|
Zadna nienawisc do katolikow mna nie kieruje. Szanuje ich bardzo chocby za poszukiwanie jakiejsc wyzszej wartosci, w ktora mozna wierzyc. Niecierpie tylko fanatyzmu, ktory niestety czesto towarzyszy tez wierze.