|
Powiem tak...Owsiak na swoich przeciwników i zwolenników jak każdy wychylający się człowiek, jestem pewien że na WOŚP trochę na swoje konto zgarnia i to nie koniecznie ze zbiórek w ten jeden dzień bo wydaje mi się że nie tylko w jeden dzień jego akcja działa że tak powiem.
Moim zdaniem ani kościół ani nikt inny nie powinien być takiej akcji przeciwny, dlaczego? Bo mimo wszystko coś się dzieje i ludzie pokazują że potrafią się jakoś zjednoczyć...w jaki sposób? A no wrzucą 1 zł ale jeśli to zrobi każdy Polak to się ukazuje ładna sumka i o to w tym przecież chodzi.
Osobiście 2 razy jak pamiętam akcję Owsiaka poparłem poprzez bycie wolontariuszem i myślę że warto czasem sie do takich akcji przyłączyć!!
No i teraz inna sprawa...Caritas...tak samo dobre a co ważniejsze całoroczne przedsięwzięcia !! Gdyby tylko chcieli swoje siły z WOŚP w jakikolwiek sposób połączyć na pewno efekt byłby lepszy...ale wiadomo..
I niech mi nikt nie powie że kościół biednym nie pomaga tylko dla siebie wszystko chapie...! Są różne zbiórki żywności itp i to wszystko trafia na domy dziecka i tak dalej, dlatego też moim zdaniem każda akcja nawet ta najmniejsza ma sens jeśli komukolwiek pomaga!!
Ahh zapomniałem o najważniejszym, ktoś pisał dlaczego tylu ludzi chodzi głodnych w Polsce...po pierwsze może nie chcą skorzystać z tego co im inni dać chcą bo przecież można chociażby w Krakowie gdzieś za darmo coś zjeść albo napić się herbaty...ale niektórzy tak ciężko głodujący wydają kasę na alkohol przynajmniej tak się może wydawać...W każdym razie nigdy wszystkim się nie dogodzi...chyba że jakiś cud się wydarzy.
Ostatnio edytowane przez piotrek1325 : 27.12.2009 o godz. 16:11.
|