Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2009, 11:49
Kuba zgoda co do hali.To jest mega skandal jeśli Majchrowski nie ma nic do 2 hal parchów a my mimo dofinansowania połowy kwoty my mamy nie mieć jednej.
Jednak równocześnie trzeba włożyć kij w mrowisko nazywające się stadion Wisły.Może tak faktycznie być że z premedytacją jest cisza w eterze odnośnie stadionu ponieważ liczba wad, niedomówień i chęci w tym zamieszaniu zarobku poprzez zamianę na tańsze elementy - jest duża.Sytuacja jest naprawdę poważna .Pisałem pół roku temu ( można znaleźć te moje posty) że w razie nieprzyznania Euro - miasto będzie szukało oszczędności na stadionie. Było to powiedziane nieoficjalnie przez kilka osób z UM Krakowa.Teraz zaczynają wykorzystywać sytuację że Obtułowicz zawalił projekty i machina kombinacji ruszyła.Przypadkiem wyszło o szybach elewacyjnych ale uwierzcie mi że pole do popisu dla ZDiK i Polimexu jest bardzo duże.Jak nie zareagujemy ostro to faktycznie (jak mówi kot) dostaniemy murawę i IT w 2011 made in China.A przecież jest cała wykończeniówka gresy, nie gresy,łazienki, szatnie, instalacje,telebimy.Wszędzie można wstawić tańszy o połowę i gorszy parametrami zamiennik.A zyskują wszyscy z nich .Siedzę w budowlance 7 lat. Miasto będzie miało tańszy stadion i kasę np.na hale parchów, a Polimex zamiast szyby na której ma np.10% zarobku daje tańszy zamiennik na którym jednak ma 30-40% zarobku.Proste nie?JAki będą mieć interes w tym żeby nie zamieniaćjeśli nie będzie nagłośnienia tych spraw. Tylko nie mówcie że dbają o jakość bo tu zaraz padnę ze śmiechu. Kar za opóźnienia też nie będzie bo to nie takie proste.Udowodni Polimex bez kłopotu że były opóźnienia z projektami i mogą robić przynajmniej pół roku dłużej.Takich sytuacji na budowach jest setki a Polimex to nie ciecie szczególnie ze kasę dostawali z opóźnieniem w tym roku a nie przerywali prac choć mogli

Teraz co do reakcji i pism.
NIe widzę innej możliwości niż sygnowanie pism przez SKWK albo założenie nieformalnej grupy formumowej na której w osobnym temacie zredagujemy takie pismo ( może pisma bo można wysłać do Majchrowskiego i ZDiKu) i później je tu opublikować ( nawet wysłać do gazet).Wysyłanie do znanych osób z okolic TSW ma sens jeśli ktoś ich zna pisanie do Dańca czy Sikorowskiego incognito jest wg.mnie bez sensu.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując