Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2009, 01:17
Uwierzcie mi kibice Wisły, że jeśli nie przypilnujemy swoich spraw z pełnym zaangażowaniem na bieżąco, to :

a ) stadion będzie miał opóźnienie adekwatne do opóźnienia związanego ze zmianą projektanta i póki co wynosi ono już 3 miesiące ( Polimex będzie miał czyste ręce ). Nie bez kozery Obtułowicza usunięto właśnie w połowie budowy a do czasu gdy Majchrowski wybierze nowego architekta, dojdzie do redukcji i potanienia wszelkich możliwych elementów budowy i wyposażenia. Nie dziwi brak informacji o naszym stadionie ze strony miasta czy Polimexu, na wzór innych stadionów w budowie, gdyż w myśl starej zasady budowlanej " brak szczegółowych planów czy informacji, to brak uwag klienta ", można z naszym stadionem zrobić dosłownie wszystko. Już informowałem, że Wisła z Majchrowskim interesy zakończyła w poprzednich wyborach a jego nowym dzieckiem wyborczym jest hala w Czyżynach. Informowałem także, że Majchrowski manipuluje docelowymi kosztami stadionu, gdyż do dziś nie przedstawił Radzie Miasta informacji na ten temat. Skłamał w sprawie nowej płyty boiska, jakoby była w kontrakcie Polimexu. Pojawia się sprawa nieakceptowalnego z projektem, tańszego i gorszego przeszklenia. A to dopiero początek tych manipulacji. Nie ma całego IT stadionowego i wielu innych spraw wymaganych przy obiekcie klasy " Elite" oraz innych regulacjach UEFA. Moja obawa o to, że na stadion będziemy chodzić w kaloszach i z drabinkami z uwagi na brak dróg, chodników, kołowrotków i parkingów, staje się realna, gdyż Majchrowski w propozycji swojego budżetu inwestycyjnego przy R22 na przyszły rok, nie przewidział ani złotówki a tym samym wprowadził w błąd Radę Miasta, że na stadion Wisły, pieniędzy już nie potrzeba. Szuka natomiast potanienia stadionu i w ramach tych samych groszy, ustalonych uprzednio, chciałby dokończyć nasz stadion w ramach jego obecnej wizji tj. " albo taniej, albo nigdy " ( porównując nasz koszt stadionu ze wszystkimi innymi w kraju, można się zdenerwować ). Spodziewam się , że murawę z przeceny, będziemy wymieniać za rok czasu, jak nie wcześniej a całe IT będzie made in China albo żadnego nie będzie. Itd. Itp.etc. Tu raczej nie wchodzi w grę tzw. przypadek .

b) hala TS w całości została przez Majchrowskiego odrzucona w jego budżecie na przyszły rok i nie tylko, z powodu niby związanego z halą w Czyżynach. Ale czy na pewno, jeśli spojrzymy na całkowicie odmienne potraktowanie Cracovii w zwiazku z tymi samymi Czyżynami ?. Ten prezydencki gospodarz Krakowa ma gdzieś 8 mil € dotacji unijnej a najchętniej by je zabrał TS-wi, o co złożył wniosek do Urzędu Marszałkowskiego. Jeśli Rada Miasta okaże się podobnym anty-gospodarzem naszego miasta i nie wesprze finansowo tej budowy, marnując dotację unijną, to TS Wisła praktycznie zostanie przeznaczone do powolnej likwidacji, gdyż brak nowej hali równa się z brakiem licencji na gry zespołowe, nie mówiąc tu o stanie zagrożenia technicznego przestarzałej halki TS-u. Inaczej mówiąc, brak szansy na rozwój Wisły, nastąpi w momencie gdy ten sam Majchrowski oraz Rada Miasta zabezpieczają powstanie stadionu, 2 hal sportowo-widowiskowych oraz remontu lodowiska dla Cracovii, czyli dają zgodę na rozwój tego klubu, nie tłumacząc się Czyżynami, jak w przypadku odmowy dla Wisły.

Nie wiem jak Wam, ale mnie taki scenariusz nie odpowiada. Sympatycy Wisły, oglądający świat na różowo, niech wybaczają Fedorowiczom ( ciekawe jak zagłosuje syn ) i innym kolegom po partii, życzliwym Wiśle w słowach a nie w czynach oraz życzę im miłego spędzania czasu na koncertach i innych bajerach w Czyżynach a ja Radnemu Olszówce proponuje pomnik postawić, jeśli uda mu się w tym klimacie niechęci i niszczenia Wisły, odwrócić całą sytuację na korzyść Wisły. Może by tak SKWK i wszyscy, którym pojęcie Wisła nie jest obojętne, obudzili swój honor i się z lekka poruszyli, bo wyraźnie Wisła idzie w odstawkę. Tak z halą jak i ze stadionem. A przecież Wisła to Wisła i błądzących pora najwyższa uświadomić , że żartów z naszego klubu robić sobie nie wolno. Bez zjednoczenia jednak wszystkich Wiślaków, tych z TS i SA, widoczny zamach na Wisłę może się naszym "przyjaciołom" i niezaRadnym z klubu 100 - udać. Wisła może być silna tylko swoją jednością i kompleks sportowy przy R22 musi powstać zgodnie z wcześniejszymi planami miasta Kraków czyli tej samej Rady Miasta i tego samego prezydenta, aby tę siłę i tradycję podtrzymać na kolejne 100 i więcej lat dla chwały Krakowa. Mamy na szczęście parę dni aby prawidłowo zareagować czyli zgodnie z wymogami zaistniałych problemów wobec naszego klubu i przypomnieć Radnym oraz prezydentowi o ich oryginalnych planach wobec Wisły. Brak decyzji Rady Miasta przed Świętami w sprawach Wisły, ma wymiar symboliczny, tak jeśli chodzi o spodziewany brak środków na terminowe dokończenie stadionu zgodnie z planami, jak i na powstanie życiowej dla Wisły TS hali sportowej.

Wisła na Gwiazdkę Świąteczną otrzymała od miasta, poprzez odłożenie głosowania, domyślną zapowiedź kłopotów Noworocznych.

Składam najserdeczniejsze życzenia Świąteczne i Noworoczne Wiśle i Wiślakom
Ostatnio edytowane przez kot : 24.12.2009 o godz. 13:03.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując