Wyświetl pojedynczy post
Czarny
Member

Od: 12.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2009, 10:51
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Farsy ciąg dalszy.

"Na razie nie podjęto jeszcze decyzji, czy zamienne szkło proponowane przez wykonawcę zostanie użyte. Zewnętrznej firmie zleciliśmy wykonanie ekspertyzy, która ma stwierdzić, czy proponowany materiał będzie spełniał wszelkie wymogi - informuje Jerzy Marcinko."

A to powyżej co ?Zdjęcie z 08.12.2008. Będą po jakiś ekspertyzach wymieniać?Niedawno pisali że do końca roku przeszklenie ma być gotowe

"Dokończenie projektów wykonawczych trybuny zachodniej miasto zamierza już jednak zlecić innej firmie. "
To jeszcze nie ma projektanta z tego wynika. Mam nadzieję że do czerwca go wybiorą żeby miał czas zaprojektować .
K...a mam nadzieję że ten dziennikarz nie wie co pisze i to wszystko nieprawda

Nie chodziło o szyby zewnętrznej elewacji - te są "lepszej jakości". Wykonawca zaproponował użycie zamienników wyłącznie od strony skyboxów, czyli wewnętrznej. Wyraźnie to jest napisane w artykule.

DoggTS:

"Do budowy trybuny wschodniej stadionu Wisły, od strony parku Jordana, będzie użyte cieńsze i gorsze jakościowo szkło niż pierwotnie planowano"
To oznacza raczej że do budowy elewacji wschodniejtrybuny użyto szkła, w tym do budowy skyboxów będzie użyte szkło gorsze jakościowo.

"Jego zdaniem nie powinno się zamieniać jakości szkła stosowanego do wykończenia trybuny. Szkłem ma zostać wyłożona jej fasada. Zostanie ono również zastosowane w pomieszczeniach, z których ma być widok na boisko".
To oznacza że do budowy fasady zastosowano szkło, nigdzie tutaj nie określono, że to akurat szkłem gorszej jakości będzie wykończona fasada.Ale może być też tak jak ty piszesz. Raczej podejrzewałbym niedoinformowanie dziennikarza i kiepsko sformułowany artykuł.
Powód: Do Dogg TS
Ostatnio edytowane przez Czarny : 23.12.2009 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując