szprotson napisał(a):

polityka transferowa Wisły - taka jest nazwa tematu o ile mnie wzrok nie myli
A tutaj wszędzie Amica i Amica.
Panowie. Widze ze nas juz zżera, wiec dajmy spokój. Mamy swój klub, swoje transfery. Jeśli tabela nie kłamie, to MY prowadzimy w lidze.
Może i nie kupimy nikogo, a mistrzostwo znowu będzie nasze.
Ale nie amicujmy...
|
O ligę to ja jestem spokojny, wystarczy żeby wygrywać jedną bramką z cieniasami i przegrywać z Legią, Craxą i Amicą bo to da nam mistrzostwo. Jeśli Wam się to podoba to dalej utwierdzajmy się w przekonaniu, że jest wszystko ok. Ale mi i sporej grupie ludzi nie podoba się styl gry, polityka tego klubu i niektórzy zawodnicy na boisku, którzy za siedzenie na ławce trzepią 10 razy większą kasę niż Marcelo. Robi się wodę z mózgu kibicom, że to była tylko wpadka, że bardzo przepraszają, ale to się niestety powtarza a Pan Cupiał powoli przestaje poważnie traktować kibiców i Wisłę Kraków. No bo jak ma poważnie traktować klub który zdobywa któryś raz Mistrzostwo Polski, a później błaźni się na arenie międzynarodowej. Poziom ligi spada, z tym się zgodzę, ale jeszcze szybciej spada on w Wiśle, a o nowych piłkarzach możemy sobie marzyć czytając bzdury w gazetach. Bo Wisły nie stać na nowych piłkarzy, a jedynie na pomówienia o nowych WARTOŚCIOWYCH wzmocnieniach.