No i wykasowali zajebiaszczy projekt...
lukas74 napisał(a):

|
Z tego co słyszałem to wysokość miedzy dachem a ostatnim rzędem ma być u nich 2,50 m. To miejsce gdzie stoi ten gość na zdjęciu nie będzie ogólnie dostępne. Tak wiec nikt łbem po dachu nie będzie prać. Ogólnie mimo ,ze ich stadion jest mniejszy od naszego to obiektywnie rzecz biorąc to projekt jest całkiem fajny. Na pewno najlepszy z obecnie realizowanych stadionów o pojemności ok 15 tys.
|
Projekt na wizualizacjach prezentował się bardzo ładnie no ale jak na razie wychodzi jak wychodzi. Chciałoby się powiedzieć: "im dalej w las tym ciemniej". Już na zdjęciach z budowy widać, że stadion nie będzie taki śliczny jak na projektach. Każda trybuna będzie miała inną wysokość. Po zdjęciach trybun od ul. Kałuży i Focha, gdzie już montują dach widać to idealnie. Zdjęcia, jednak to zdjęcia. Zachęcam wszystkich żeby sami poszli zobaczyć (kto może) jak obie budowy na żywo wyglądają. Zrobiłem sobie taką wycieczkę z pod muzeum narodowego, w stronę ul Reymana. Front stadionu Cracovii będzie ładny, jak nie s.......ą napisu nad wejściem, powinien być dobrze widoczny. Niestety ściana od Focha, to porażka. Wyglądem przypomina taki mały hipermarket, coś jak Kaufland. Nie ładne to. Mam tylko nadzieję, że po zakończeniu budowy będzie to lepiej wyglądało. A i to całe podświetlanie fasady, też nie bardzo mi się widzi. Módlmy się, żeby nie było zbyt oczojebnie, bo będzie przeszkadzało w podziwianiu panoramy Wawelu z Błoń. Rzecz kolejna. Jupitery. Katastrofa. Oby u nas jakoś subtelniej to rozwiązali. Ostatnie co mi się rzuciło w oczy, przeglądając zdjęcia z budowy to wielkość trybuny od Focha. Jest najbardziej zaawansowana i już widać jak będzie wyglądała. Prezentuję się jak na małym stadionie w jakimś dożynkowym miasteczku typu Bełchatów. Jest strasznie niska. Zdjęcie które widziałem było robione z najwyższego obecnie możliwego punktu trybuny głównej, czyli z ostatniego rzędu pierwszej kondygnacji trybun jak się zdaje. Kamera telewizyjna będzie wyżej i może się okazać że telewidzowie będą mieli piękny widok na Błonia, Park Jordana a nawet na stadion Wisły

. tyle o Cracovii, bo wątek o czym innym i tylko się rozmywa.
Urzeklo mnie jedno zdjęcie ze strony stadionwisly.info. Drobny zabieg w Photoshopie i możemy zobaczyć, dlaczego nasz stadion bedzie lepszy od twgo w Wawie, Poznaniu, czy też za miedzą.