Wyświetl pojedynczy post
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 21:46
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Tak jak ofsajd wspomniał - porównywanie Firmy z OSTR to nieporozumienie. Całkowicie odmienne style i horyzonty. Kawałki Firmy kompletnie mi nie podchodzą, nie znajduję w nich absolutnie nic wartościowego. Z drugiej strony rozumiem, że dla kogoś może być inaczej - ok.
Zdecydowanie wolę rap na poziomie Eldo, OSTR, Łony, Tetrisa czy Fisza. Czymś wspaniałym jest fakt, że nawet po miesiącach słuchania ich kawałków można odnaleźć coś nowego. Czegoś, co się wcześniej nie dostrzegało. Chociaż światopogląd np. Łony mi nie odpowiada, to jednak muzykę robi świetną. I oby on sam doszedł do wniosku, że mieszanie się w politykę nie popłaca, jako artyście .

Ogólnie, to mam podobne zdanie, tak jak wymieniłeś tych paru, tworzy ambitny h-h, który nie opiera się na zrobienia kawałku dla zrobienia kawałku... Porównując np. Firmę z OSTR, to tematy tych pierwszych nie są tak szerokie jak tego drugiego.

Słucham h-h od małego i wiem że to może dziwne porównanie ale, tak jak kiedyś lubiłem posłuchać K44, Paktofonikę, tak teraz, nie mogę się przekonać do Firmy, może dlatego, że po prostu nie trafiają w mój gust, a może dlatego(nie uwłaczając tu nikomu z słuchaczy spośród Forumowiczów; bo wiem ze napewno są ludzie na poziomie którzy lubią Firmę), ale jak widzę u nas w szkole naszych "Największych inteligentów" z bluzami "Firma, JP na 100%" to mnie samo odrzuca.

P.S. Ten temat jak sam wskazuje tytuł miał być bez komercyjny, a zszedł zupełnie na samą komercje.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 21.12.2009 o godz. 22:04.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując