Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 17:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyszło mi do głowy, że na dobrą sprawę wystarczyłoby oddać większość władzy w ręce klubów ekstraklasy. Tacy ludzie jak Cupiał, Walter, Rutkowski, Solorz, Cacek to przecież biznesmeni obracający wielkimi pieniędzmi. Jestem dziwnie pewien, że razem byliby w stanie wypracować jakiś sensowny system, zatrudnić odpowiednich fachowców etc. Tak naprawdę - to tylko dzięki nim nasza piłka nie ma teraz statusu półamatorskiego.
Masz rację, tylko że wymaga to zmiany statutu PZPN. Jak to zrobić? Nie mam pojęcia.

Największą szansę zmarnował Drzewiecki, wycofując się w pół drogi. Należało zatrzymać kuratora w PZPN i zmienić statut. I olać sprawę zawieszenia reprezentacji - i tak gorzej już być nie może.

Po roku-dwóch banicji wrócilibyśmy do struktur UEFA i FIFA, ale na zdrowych zasadach.

W chwili obecnej nie widzę szans na zmiany. Ale ten system to paranoja - więcej do powiedzenia w polskiej piłce ma Srutusiński, który jako "zasługę" może sobie zapisać prezesowanie klubowi A-klasy i zasiadanie w strukturach związku, niż Cupiał, Walter czy nawet Filipiak którzy z własnej kieszeni włożyli w piłkę kilkadziesiąt milionów złotych.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując