Wyświetl pojedynczy post
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 10:01
Nie chcę mi się kłócić. W każdym razie decyduje zdanie większości mieszkańców. Piotrek jeśli jesteś tak ambitny, to zorganizuj referendum na temat prywatyzacji MPK pośród ludności miasta. Chyba byś przegrał z kretesem.

Jedyne na co się powoływałeś w tej dyskusji to Oslo. Nie podałeś przygładów innych miast gdzie jest to wszystko lepiej zorganizowane. Miast o znacznej wielkości. I niestety nie mogłeś podać, bo takich przykładów nie ma - przynajmniej w Polsce.

Komunikacja zbiorowa jest w Krakowie zorganizowana dobrze, wiem to gdyż korzystałem z komunikacji w wielu miastach w Polsce i Europie. Nigdzie nie była zorganizowana tak dobrze, o czym świadczą wielokrotne nagordy, które rokrocznie transport miejski w Krakowie otrzymuje. Dostępność do centrum jest przyzwoita. Praktycznie z większej części miasta można dojechać do centrum jednym środkiem transportu.

Nie rozumiem dlaczego Ciebie to boli. Uważasz, że wszystko jest złe, a niestety patrzenie na świat w czarno-białych barwach odeszło do lamusa z takimiż telewizorami.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 21.12.2009 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując