Wyświetl pojedynczy post
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 09:39
Ty chrzanisz głupoty. MPK może nie jest jest sprywatyzowane, ale już było pisane wiele razy - to nie jest PUBLICZNA SPÓŁKA! Po drugie, jeśli chcesz wszystko sprywatyzować, to zobaczysz ile większe będziesz miał rachunki. Wolisz płacić 10-15% więcej za paliwo i około 20-30% więcej za prąd i za wodę? Raczej nie, także nie napieprzaj na wszystko co publiczne. Drogi w Krakowie są lepsze niż większości polskich miast, wiem bo jeżdzę. Może być dużo lepiej, ale i tak jest dobrze np w porównaniu do mojego Tarnowa, z którego pochodzę. A czy inni przewoźnicy nie są traktowani na równi z MPK? Przecież każda spółka która spełnia warunki ma prawo zgłosić się do organizowanych pr zetragów, a że MPK wygrywa - to nie wina miasta, tylko braku porządnych konkurentów. Owszem opony i zawieszenie sięzużywają. Ale nie powiesz mi, że dużo również zależy od samego kierowcy i o to jak dba o auto, bo to moim zdaniem ma co najmniej taki sam wpływ na stopień zużycia samochodu. Zresztą jak te drogi są według Ciebie złe, to pojedź na Ukrainę. Wtedy stwierdzisz, że jednak żyjesz w Ameryce. I nie porównuj nas do Oslo i Norwegów. Oni za przeproszeniem srają pieniędzmi, więc mogą sobie wybudować takie drogi o jakich nam się za 30 lat nie będzie marzyło.

Akurat dane GUS na które się powołujesz mnie nie przekonują, gdyż błędy w ich obliczeniach są olbrzymie. Każda szanująca się firma sama prowadzi badania. Wiem bo studiowałem geografię i w danych GUS=owskich są takie przekłamania, że aż szkoda pisać.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 21.12.2009 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując