Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2009, 21:30
ciacho

Możesz być pewny, że to co myślę, zawsze ma na względzie przede wszystkim interes Wisły. I jeśli mnie zapytasz o ten interes na teraz, to od 12 lat jest nim Bogusław Cupiał. Człowiek, który nie udziela wywiadów i nie uczestniczy bezpośrednio w życiu publicznym, za co mam do niego ogromny szacunek, że nie robi z Wisły żadnej propagandy czy politycznej manipulacji. Pilch na zjeździe PZPN milczał całkowicie i zapewniam Cię, że prawdopodobnie w głosowaniu poparł jedynie interes Wisły, gdyż TFK na szczęście nie robi z Wisły narzędzia w interesach swojej firmy, jak robią to wszyscy inni , zwłaszcza Ci topowi przedstawiciele klubów. Ta wolność i apolityczność Wisły Cupiała, jest dla mnie cenniejsza, niż reformy naszej piłki w wydaniu ludzi, nie mających nawet pomysłu na te reformy. Wybacz, ale Lato mnie ziębi i parzy, bo nie różni się niczym od tej reszty. Sugestywna zmiana "Laty" na "Zimę", bez szans na reformę prawdziwą a nie hasłową, byłaby sztuką dla sztuki, w której jak napisałem, uczciwa Wisła Cupiała, prawdopodobnie zostałaby zgwałcona przez agresywną i głodną jego sukcesów, hordę "młodych ( nowych ) " wilków liberalnych po polsku.

A jako kibic powiem Ci, że ludzie, którzy kibiców mają za niewolników ich biznesów, nigdy nie otrzymają mojego wsparcia. Dlatego napisałem, że dla idei kibice nie powinni obalać kolejnych murów " PZPN-owskich" . Albo chętni do władzy, uszanują kibica i wtedy mogą liczyć na masy kibicowskie w rozwaleniu betonu, albo kibice prędzej czy później, sami zreformują ten beton i te "młode" wilki. Tak czy owak " Nic o nas, bez nas ".

Ps. nic nie jest tak oczywiste, jak sie nam z pozoru wydaje. Ja nigdy nie twierdzę, że jestem nieomylny. Tym kibicom, którzy nie rozumieją mojej postawy, odpowiem krótko - " wolnoć Tomku w swoim domku". Moim domem jest Wisła a reszta mnie wali, gdyż nie widzę interesu dla Wisły w zamianie władzy w PZPN na ludzi Waltera i Solorza. Wystarczy, że mają już 100 % władzy w Ekstraklasie. PZPN musi zostać odpolityczniony a nie upolityczniony jeszcze bardziej, jak to się teraz dzieje. Taka reforma PZPN mnie nie interesuje. Tutaj potrzeba profesjonalistów oraz ideowców , bo nasza piłka nożna jest chora a na horyzoncie nie widać nawet diagnozy, nie mówiąc tu o proponowaniu skutecznego leczenia. Ważne są tylko wyniki polskiej piłki a jakimi metodami i ludźmi do tego dojdziemy, to już nie ma znaczenia. Póki co nikt o tych wynikach i drodze dojścia do nich nie mówi, poza hasłami obalenia muru i raczej wyłącznie dojścia do władzy w tym biznesie. Inaczej wygląda to tak : załatwmy tego paskudnego Lato i jego promotorów a potem się coś wymyśli, jak już podzielimy łupy i każdy coś skorzysta. Pytam się więc, co na tych łupach miałaby skorzystać Wisła ? Piłkarzy z polskich klubów za darmo Nie karanie bez precedensu Boguskiego przez Ekstraklasę ? Mniej upierdliwych sędziów dla Wisły ? Mniej paszkwili o śmierci znienawidzonej Wisły Cupiała, w mediach Waltera i Solorza ? Zmianę postępowania Cupiała w sprawie kibiców Wisły, na wzorzec zwycięskiego wtedy Waltera ? Może mnie ktoś oświecić co do tych korzyści ?
Ostatnio edytowane przez kot : 20.12.2009 o godz. 22:08.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując