Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2009, 16:10
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, rozumiem część twoich argumentów. Ale to normalne, że miasto chroni w ten sposób swoje, nieprawdaż? Zresztą niewiele jest takich kontrapasów wyznaczonych tylko dla MPK. Przyznaje, część stwierdzeń może była zbyt śmiała. Btw, jeśli pozwolisz wszystkim busom jeździć po kontrapasach, to i te wycieczkowe będą jeździć, co jest moim zdaniem blokowaniem drogi priorytetowemu transportowi publicznemu. I nikt mi mie wmówi, że transport prywatny (typu busiarze) są dla samego miasta bardziej żywotną grupą interesu niż transport publiczny.
miasto nie ma chronić "swojego"tylko ma robić wszystko by jego mieszkańcom żyło się najlepiej.
busiarze też są transportem publicznym mimo tego,że prywatnym.podobnie zresztą jak mobiles.bus pasy potrzebne są dla każdego transportu publicznego,bo tylko w ten sposób,będzie on szybszy od transportu indywidualnego.jak ludzie zorientują się,że jadąc,autobusem czy busemdojadą szybciej,to zrezygnują sami z prywatnego samochodu.dam ci przykład.mój kolega dojeżdża ze Skawiny do pracy przy ulicy Lubicz.kiedyś jeździł samochodem,ale teraz stwierdził,że taniej i szybciej jest busem,więc sie przesiadł.w momencie gdy skrócą przymusowo busy do Borku Fałęckiego(a takie plany w głowach popieprzonych urzędasów sie rodzą od czasu do czasu) gwarantuję ci,żę wróci do samochodu.dlatego,że będzie i DŁUŻEJ i DROŻEJ..w busie jeździ z nim około 20 osób.niech tylko połowa z nich dojdzie do takich samych wniosków....a takich busów jeździ dziesiątki jeśli nie setki nie tylko z samej Skawiny.wyobrażasz sobie o ile większe będą korki w Krakowie.ja,mimo że nie korzystam(taką mam pracę) z transportu publicznego,to jestem jak najbardziej za jego rozwojem i wszelkimi możliwymi dla niego ułatwieniami.ale dla KAŻDEGO rodzaju tego transportu,i żeby to było robione z głową.
Ostatnio edytowane przez picasso : 20.12.2009 o godz. 16:16.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując