Wyświetl pojedynczy post
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2009, 17:32
Awe napisał(a):Wyświetl post
Jak się ustawia wiązania (DIN)? Do tej pory zawsze pożyczałem narty i mi to ustawiali, a dziś się zaopatrzyłem w swój sprzęt http://www.narty.pl/strony/tresc-art...arskich//3375/ znalazłem takie coś, wg tego będzie dobrze? Wychodzi mi 5, a na innej stronie znalazłem, że 5 to wartość dla dzieci i lekkich kobiet. Każdy producent ma swoją skalę czy jest to jakoś unormowane?
tym poradnikiem ot co najwyżej można sobie podetrzeć to i owo z ten co tam pisze to pownniem mieć na 4,5... przy pierwszym lepszym skrecie wyskoczył bym z nart...

ustawianie skali wiązan to nei taki hop siup.. bardzo ważne są umiejętności narciarskie , styl jazdy i waga. np. ja przy wzroscie 170 i 64 kg wagi mam wiazanie do codziennej jazdy ustawione na 7-8, a gdy jade na zawody lub potłuc sie troszke na tyczkach to podkręcam do 10 nawet 11. ciężko tak poradzić ci bez szerszych informacji typu poziom jazdy i waga.
dex23 napisał(a):Wyświetl post

Ja dziś otwarłem sezon w Spytkowicach. Rano było -17, więc było bardzo twardo. Warunki niezłe, ale mogli stok lepiej przygotować.
Ja dziś też rozpoczełem sezon tyle że w Kluszkowcach też było mega zimno, ale stok przygotowany jak na tę porę roku niemal idealnie.... jutro Jaworki a od świąt niemal nie będe schodził nart pewnie aż do końca marca... taka pracal
Ostatnio edytowane przez wiertar : 19.12.2009 o godz. 17:35.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując