Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2009, 15:54
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Prawdą jest, że ten kto wybrał realizację ronda Grzegórzeckiego - JEDNOPOZIOMOWEGO powinien od każdego Krakowianina porządnego kopa w d.... dostać.

Po cholerę tyle kasy wpompowano w tę inwestycję, skoro korki jakie były takie są. Jedynym rozwiązaniem tego odcinka to kilkupoziomowe skrzyżowanie - takie np jak pod Makro będą od przyszłego roku budować.
budowa dwupoziomowego ronda Grzegorzeckiego byłaby strasznie kosztowna!

Trzeba by wyburzyć okoliczne budynki i wybudowac nowe mieszkania dla ludzi z ulicy Kotlarskiej. A korki, tak czy siak, przeniosłyby się na dalsze skrzyżowania...

picasso napisał(a):Wyświetl post
absurdem jest dla mnie funkcjonowanie tych pasów na ul Dietla.zaraz za mostem grunwaldzkim autobusy zjeżdżają z torowiska w Dietla,gdzie stają w korkach,blokują prawy pas za skrzyżowaneim z Krakowską (jest tam przystanek),by powrócić na torowisko w ul grzegórzeckiej.przecież można było przystosować torowisko w całej ul Dietla do poruszania sie po nim autobusów.wtedy miały by możliwość sprawnie i szybko przejechać aż od ulicy Monte Cassino do ronda Kotlarskiego.

Za dwa lata powstanie linia tramwajowa na Ruczaj i wtedy po Dietla będzie kursować jedynie 184. Nie ma sensu budować busPasa dla jednej linii.

Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
a tak calkiem serio to niepodważalne jest ze własny samochód ma o wiele wyższy komfort niż komunikacja zbiorowo. Zaraz naskocza na mnie ze mpk szybsze, tańsze, ekologiczniejsze. A ja mam do w d..i bo wole drozszy i "wolniejszy" samochod niz jechać ze smarkającymi i kichającymi pasażerami czy śmierdzącymi menelami. podziękuje na taki komfort. Rozbudowa dróg i powinna być najważniejsza rzeczą. transport publiczny jest cholernie deficytowy a w szczególności tramwaje wiec skończy z ta fikcja i nowa eko-religią.
stanie w korkach, podczas gdy obok sunie autobus jest komfortowe?

gadanie o menelach jest żenujące, widać, że nie podróżujesz MPK.

transport publiczny - deficytowy.
budowa estakad w centrum, które nic nie zmieniają, tylko przenoszą korki dalej - opłacalna. ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.12.2009 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując