Wyświetl pojedynczy post
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2009, 12:00
niestety jest jeden problem w dodatku zasadniczy miasto Kraków jest prawie bankrutem, dodatkowo Kościół i jego roszczenia w sposób zasadniczy blokuje sprzedaż działek miejskich z których to przychodów można by finansować powyższe inwestycje... Niestety nie jesteśmy Warszawą w której można wszystko sfinansować kosztem państwa... Nie należy też szukać sukcesów pośród mniejszych miast np Rybnik który w okresie ostatnich 5lat staję się naprawdę miastem przyjaznym do życia. Wieloletnie zaniedbania powodują że nie ma szans na skok kulturowy czy też architektoniczny.

A tak z drugiej beczki podobają mi się koncepcje współfinansowania obwodnicy przez firmy w zamian za działki przy niej ale jak już wcześniej napisałem najpierw trzeba by było jasno rozwiązać problem roszczeń kościelnych które są jednym z największych problemów miasta Kraków. Dodatkowo koncepcja zagospodarowania bulwarów interesujące, ale tutaj pojawiają się też problemy pokroju do kogo ta działka należy, okoliczni mieszkańcy będą się buntować że im sie projekty nie podobają plus tak naprawdę nasze bulwary mają dość mało miejsca tak przynajmniej wg mnie nie można tam poza kilkoma miejscami zrobić konkretnych inwestycji...
Odpowiedz cytując