Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2009, 03:06
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Nie przyszło i tak nie jest. Po prostu Ci co ustalają te ceny liczą, że jakiś jeleń się nabierze. I tyle w tym filozofii. Może w przypadku Wisły, Legii, Lecha jest tak jak piszesz, ale nie chcesz powiedzieć chyba, że w Piaście czy Polonii Bytom tam myślą... co ja mówię, wg tej teorii to wszyscy nagle poszli po rozum do głowy i powiedzieli "ustalamy ceny zaporowe i budujemy silną drużynę". Tak, akurat. Musiałbym obserwować polską piłkę od wczoraj aby w to uwierzyć.
Oczywiście, że tak jest. Wiadomo, że każdy słabszy klubik chce dobrze sprzedać niektórych zawodników, ale przecież nie wszystkich. Często jest tak, że chce zachować A,B,C ale sprzedać D i E. Zaporówki funkcjonują nawet w niższych ligach i właśnie też na tej zasadzie - jak ktoś będzie zdesperowanym jeleniem to tego zawodnika wyciągnie ale rekompensata będzie większa niż nominalna wartość piłkarza i dzięki tym pieniądzom spokojnie dziurę po nim załatają.

Mówisz, że w Piaście i Polonii Bytom nie myślą. Rozwalasz mnie, a Ty zwykły kibic myślisz, że wiesz więcej od kogoś kto pracuje w swoim fachu? Chociażby w takiej Polonii Bytom czy Piaście Gliwice? Ba, podejrzewam, że masz mniejsze pojęcie niż wielu gości co w tym siedzi w niższych ligach. Przecież z jakiegoś powodu, ktoś ich tam zatrudnia i im za to płaci. Każda, nawet słabsza drużyna ekstraklasy, ba - nawet drużyna z 3 czy 4 ligi musi być budowana i starać się zatrzymywać najlepszych zawodników jeśli to tylko możliwe (bo np często jest tak, że jak zawodnik się zbuntuje i uprze się na transfer to trzeba go sprzedać, bo z niewolnika nie ma pracownika).

Wyjaśniłem Ci dlaczego w mediach funkcjonują takie sumy, a Ty nadal myślisz, że to nieprawda i w klubach typu Polonia B. pracują ludzie, którzy nie mają pojęcia o niczym, dodatkowo są upośledzeni umysłowo i myślą, że jak zarządają za średniej klasy piłkarza 2 milionów złotych albo miliona - dwóch ojro to zaraz się ktoś rzuci i go wykupi, bo przecież musi, bo w gazetach tak stoi.

Jak dla mnie to przejaw Twojej ignorancji, niczego więcej. My sobie możemy dyskutować i oceniać przeróżnych działaczy, ale jestem przekonany, że większość ludzi co w futbolu siedzi od lat ma więcej pojęcia niż 95% forumowiczów, mnie wliczając.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.12.2009 o godz. 03:15.
Odpowiedz cytując