Wyświetl pojedynczy post
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2009, 22:35
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie co do telewizorów. mianowicie tata chce kupić telewizor pod cyfre+. a że jestem w tym temacie całkowicie zielony to proszę o pomoc telwizor 50" panasonic TX-P50C10Y. ekran plazmowy, rozdzielczość 1366x768 p, kontrast 2 000 000:1, format 16:9, HD Ready, kalibrator kolorów 3D. co o tym sądzicie?
jeżeli jest do dupy to poradźcie jakiś tv od 42" tak do 3000-3200zeta. obojętnie czy plazma czy LCD. i wogóle czym sie różni LCD od plazmy? co jest lepsze?
Jest taka oto zasada której trzymaja się ludzie ze sklepów tgz HIGH-End
1.Pionnier potem chwile nic
2. Panasonic potem bardzo długo nic
3. i cała reszta
oczywiscie sprawa sie dotyczy plazmy, osobiscie używam Panasonica(nie podaje Ci swojego modelu kupionego ponad rok temu z prostej przyczyny juz go nie ma) uważaj tylko na kod cyfrowy przy modelu niektore sa robione tylko do marketow czyt sklepów dla idiotów z bardzo marną matrycą (poczytaj na forum np elektrody itp).
Ja do kablówki UPC hd i C+ użwam owego Panasonica 42 jest ok a plazma jest "lepszą" wersja kineskopu po prostu ma kolory w tym czerń, lcd wprowadzony ze względu na niskie zużycie pradu patrz dyrektywy UE.
TV idealny LED lecz jeszcze parę mistrzostw zdobędziemy zanim będzie w cenach dla ludzi
Odpowiedz cytując