ToTylkoJa napisał(a):

|
. Nie kojarzę żadnego takiego klubu. Red Bull Salzburg to próbował i im to nie wyszło. I zobacz, że Salzburg to półka wyżej, niż nasze ligowe potęgi(i gdzie przeznacza się więcej niż wspomnaine przez Ciebie 5 mln euro na transfery)
|
Jak to nie wyszło?
Na ich 30 tysięcznym stadionie, frekwencja waha się między 10 a 20 tys. Średnio wychodzi 15, a więc 50% zapełnienia stadionu.. Na pewno włodarze Legii, takim wynikiem by się zadowolili na początek... A przecież tam właściciel przegiął na całej linii - wypowiedział wojnę ultrasom, zmienił nazwę, herb, nawet barwy klubowe...
Kolejna sprawa - Salzburg to 150 tysięczne miasteczko! Aglomeracja ma 200 tys... Warszawska aglomeracja liczona jest na ponad 3 miliony! Dlatego, jak widzisz iti ma 10x większe możliwości niz Red Bull, który i tak odniósł (niestety...) sukces...
Musisz też pamiętać, że w Austrii piłka nożna nie jest sportem numer jeden, nawet ME nie zmieniły faktu, że Austriaków bardziej grzeją narty niż futbol....
Cytat:
Chodzisz do teatru? Jest tam bezpiecznie. Jeśli nie jesteś 'sympatykiem' teatrów, to może byłeś tam 2 czy 3 razy na jakiejś sztuce ( i to pewnie z klasą ). Ja byłem kilka razy i mi wystarczy, nie gustuję w tym. Więc sądzę, że ktoś kto do tej pory nie chodził na mecze, to nie zacznie tego robić. Tak jak wspomniałem- przyjdzie, zobaczy i tyle.
|
Niby racja, ale nie do końca... Ludźmi jest łatwiej sterować, i narzucać "modę na coś" niż ci się wydaję...
Zobacz sobie jak nagle w Polsce przybyło szkół tańca... Ba, wszyscy się na nim znają, wszyscy nim interesują, każdy umie rozróżnić salsę od pasa noglo czy jakoś tak

.
To samo z MMA, jeszcze rok temu nie wiele osób kojarzyło co to jest, dziś na forach mamy tysiące ekspertów, a walke Pudziana oglądał każdy...
Ot, siła marketingu... Dlatego jeśli iti uda się nakręcić "modę na Legię", to możecie mieć nie ciekawie.. Na Vipach mroczki z kamerami, na pozostałych trybunach wyżelowane chłopaki w różowych koszulkach...

0 22 napisał(a):

|
Spoookooojnie. Za 2-3 lata to np. Walter moze się znudzić piłką. Kawał czasu, mnóstwo wydarzeń. Moze być inny zarząd, totalnie inny prezes i zupełnie inna sytuacja na trybunach.
|
Wątpie. Co by o nich nie mówić - na biznesie się znają. Dlatego jeśli zainwestowali tyle kasy w klub, z tego co wiem to kupili tez projekt stadionu - to nie po to, aby po dwóch latach się zniechęcać. Na to nie licz.
ToTylkoJa napisał(a):

|
Apele ITI jakoś nie działają, oni mają problem z wypełnieniem Krytej, któa liczy 5 tys miejsc.
|
Na razie. W mediach aktualnie ciągle mamy nagonkę na kiboli... IPo otwarciu stadionu, zapewne iti ogłosi zwycięstwo z chuligaństwem i rozpocznie się nakręcanie pikników do pokazywania się na stadionie... Zresztą oglądajac zdjęcia z wiadomej awantury (ściągnięcie gniazdowego) już mozna było coś takiego zauważyć...
Cytat:
|
Wybrali złą drogę, tylko sa na tyle zadufani, że nie potrafią przyznać się do błędu. Ale już niedługo mam nadzieję, że będa musieli to uczynić.
|
Oby. W wypowiedziach prasowych, pojawia się "sektor dla fanatycznych kibiców", i podobno ma być miejsce dla każdego... Zobaczymy, jak to będzie wygladało...
Co do drugiego zdania, wydaje mi się że jest to błąd w myśleniu waszych nazwijmy to "fanatycznych"

. Wydaje im się, że iti musi się z nimi dogadać, no bo jak może Legia funkcjonować bez ultrasów,... Jak pokazuje jednak przykład Salzburga - niestety może...