Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2009, 10:27
http://www.sport.pl/sport/1,65025,73...zestepcy_.html

Coś pięknego:

Cytat:
A jednak sam często pytam ludzi, którzy za to odpowiadają, a nie są bezpośrednio w mojej dyspozycji - mówię tu o sędziach, o wyrokach sądowych - dlaczego tak jest w Polsce, że jeśli ktoś uderza siekierą policjanta na meczu czy tuż po meczu, to jest kibolem i dostaje kolegium, a w każdym innym miejscu inny obywatel, uderzając policjanta siekierą, dostanie 10 lat więzienia.
Jak wiadomo, dzień w dzień kibole atakują siekierami policję...

Tutaj mamy znowu piękny dopisek wyborczej:
Cytat:
Nie wiem, czy pan pamięta, że ostatnio - a mógłby to być [w walce z chuliganami boiskowymi - rl] moment przełomowy - dostaliśmy po głowie, ja i ówczesny wicepremier Grzegorz Schetyna. Prawdę mówiąc, zdębiałem, gdy usłyszałem, jak kilku parlamentarzystów PiS zaczęło na nas bardzo głośno krzyczeć, gdy policja zatrzymała bardzo dużą grupę kibiców Legii [aresztowano ponad 700 kiboli, którzy maszerowali ulicami Warszawy na stadion Polonii bez biletów, za to wielu z tasakami, łańcuchami i maczugami].
Dla przypomnienia, policja znalazła tylko jeden nie bezpieczny przedmiot wśród 700 osób - widelec.

Chciałbym widzieć 700 osób idących z maczugami i tasakami, w asyście policji, grzecznie warszawskimi uliczkami.

Jeszcze jedno, jaka to zadyma była ostatnio na stadionie Zagłębia, bo nie kojarze?
Ddf
Odpowiedz cytując