Czy mógłby mi ktoś podać szanujące się źródło tych "sensacji", że Włosi chcą "rozkupić gwiazdy Wisły"? Bo póki co, to jedynym źródłem jest interia, ta sama która już mianowała Probierza trenerem Górnika Zabrze

podczas gdy pan Michał zostaje w Białymstoku. Szukałem trochę na włoskich stronach, przejrzałem tuttomercatoweb, i nic nie znalazłem. Może interia jest lepiej poinformowana od Włochów, natomiast AC Chievo Verona nie jest nawet świadoma, że polski serwis wysłał ich na zakupy do Krakowa
Zresztą, dziennikarze potrafią tak zbudować zdanie, że każdy zrozumie je, jak zechce. Wspomniany serwis włoski pisze też: "Lille segue con attenzione il 24enne laterale destro del Lech Poznan, Slawomir Peszko" (Lille obserwuje z uwagą 24-letniego prawoskrzydłowego Lecha Poznań, Sławomira Peszko). Jak to rozumieć - Francuzi robią przymiarki czy są zdecydowani na kupno lechity? Na dwoje babka wróżyła, i nie zdziwię się, jeśli w przypadku Chievo będzie podobnie. Zresztą, oni nie są aż tak bogaci, żeby z polskiej ligi kupować zawodnika za 3-4 miliony €, nawet jeśli jest to Brazylijczyk.