dziękujemy Panie Darku za tak szybka odpowiedź jeszcze na gorąco, ale nie bardzo rozumiem prosze mi wytłumaczyć..
Cytat:
Rada Miasta za halą TS Wisła
Krakowa przyjęła wczoraj uchwałę w sprawie ustalenia kierunków działań dla Prezydenta Miasta Krakowa zmierzających do podjęcia inwestycji Wielofunkcyjnej Hali Widowiskowo-Sportowej TS "Wisła".
Za głosowało 28 radnych, 3 opowiedziało się przeciw (KTO?) zaś 3 radnych wstrzymało się od głosu.
Wkrótce radni zadecydują czy zapisać w poprawkach do przyszłorocznego budżetu miasta 30 mln na budowę hali. Przypomnijmy, że TS Wisła uzyskała w Urzędzie Marszałkowskim 8 mln euro na dofinansowanie tego projektu.
|
Rozumiem, że to nie jest jeszcze ostateczna decyzja TAK budujemy, tylko OK, może zbudujemy ale nie wiemy kiedy... Czy tak?
I jeszcze jedno, w związku z brakiem kasy przepada nam parking podziemny i poszerzenie ul Reymonta. A czy miasto nie rozumie tego, że to newralgiczny punkt, w którym musi byc parking?
Wg mnie dobrze by było gdyby taki miejski podziemny powstał pod Parkiem Jordana przy samych budynkach Wydziału Chemii UJ na przeciwko akademinków UJ, slumsów i Wydziału Akustyki itp Bliskość do obu stadionów i większości krakowskich uczelni, akademików, miasteczka studenckiego i niedaleka od Starego Miasta to wg mnie konieczna inwestycja. W dniu meczu mógłby byc wykorzystywany przez fanów drużyny, która akurat gra mecz.