Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2009, 22:35
Z tego co tu niektórzy piszą wynikałoby, że Wisła obecnie jest personalnie słabsza od Levadii.
Nasz skład z:
***Pierwszego meczu z Levadią:
Pawełek- Piotr Brożek, Jop, Marcelo, Diaz - Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Kirm - Małecki, Paweł Brożek
Brak: Głowackiego( kontuzja), Boguskiego( kontuzja), Singlara( kontuzja), Clebera( transfer), Baszczyńskiego( transfer i kontuzja- i tak by nie zagrał), Zieńczuka( transfer)
Nowi: Marcelo, Jop, Kirm
Progres: Małecki
Regres: Paweł Brożek( regres formy wywołany niezaleczonym urazem), teoretycznie Cantoro

***Drugiego meczu z Beitarem:
Pawełek- Baszczyński, Cleber, Diaz, Piotr Brożek - Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Cantoro, Boguski - Paweł Brożek
Brak: Głowacki( kontuzja), Zieńczuk( kartki)
***Drugiego meczu z Barceloną:
Pawełek- Singlar, Baszczyński, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Diaz, Jirsak, Zieńczuk - Boguski, Paweł Brożek
Brak: Głowacki( kontuzja), Sobolewski( kontuzja), Cantoro( kartki)
***Pierwszego meczu z Tottenhamem
Pawełek- Singlar, Baszczyński, Cleber, Diaz - Boguski, Sobolewski, Jirsak, Cantoro, Zieńczuk - Paweł Brożek
Brak: Głowacki( kontuzja), Piotr Brożek( kontuzja)

Widać gołym okiem, że w meczu z Levadią mieliśmy skład przetrzebiony kontuzjami, ale i tak jedenastka niewiele odbiegała od tego co widzieliśmy sezon wcześniej, bo i sezon wcześiej trapiły nas urazy. Kręgosłup drużyny pozostał bez zmian. Niech ktoś mi teraz powie, że Levadia to drużyna choć w minimalnym stopniu zbliżona potencjałem kadrowym do Tottenhamu, Barcelony lub Beitaru. A jednak na tle Estończyków zaprezentowaliśmy się miernie-> wniosek oczywiście kadra mogła być mocniejsza, pełniejsza, ale przyczyn porażki należy doszukiwać się przede wszystkim w słabym przygotowaniu taktycznym, motorycznym i psychicznym, a to jest działka trenera.

EDIT:
z tą kontuzją Zieńczuka to oczywiście był "buont s rospentu", Zieńczuka oczywiście wytransferowaliśmy. Marcelo jest jako nowy, bo rok wcześniej w pucharach praktycznie nie grał, tak samo jak Clebera straciliśmy już zimą, chodzi mi o różnice kadrowe między meczami pucharowymi w 2008 i 2009.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 16.12.2009 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując