Wyświetl pojedynczy post
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2009, 16:12
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Trochę inna beczka ale wedle informacji praktycznie 100% wniosków o podsłuchy było opiniowanych pozytywnie - ok tu sąd się wypowiadał, tyle że najpewniej wynik nie był analizowany co do jego zasadności a klepany - od kopa, wedle zapotrzebowań.

I żeby nie było - jeśli to co jest podawane teraz, wejdzie w życie to wd mnie jest to skandal i mam nadzieje że będzie to początek końca PO
No i widzisz, jakieś niezrozumiałe ogólniki z Twojej strony. Wedle informacji piszesz, kogo informacji? TVN, Wyborczej? Kogo?

Dobrze, że zauważasz, że sąd wydawał zgodę, bo dość fundamentalna różnica w porównaniu do tego co robi się dzisiaj wobec dziennikarzy (choćby przypadki Gmyza i Rymanowskiego), czy wręcz całych redakcji (przykład Gazety Polskiej). A za chwilę ma być jeszcze gorzej. Prewencyjne odcinanie internetu ludziom na podstawie przeglądanych przez nich stron (bo do tego ma się sprowadzać też przepis)? Matko, gdzie ja żyję?!

Nie jestem w żadnym wypadku zwolennikiem PiS-u, ale lubię patrzeć na rzeczywistość obiektywnie. I poprzedni rząd na tle obecnego rysuje się nadzwyczaj dobrze. Ale zwolennikom Platformy zapatrzonym w "Słońce Peru" do rozsądku ciężko przemówić.