Wyświetl pojedynczy post
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 21:31
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Nie szczególnie mnie to interesuje. Jesli wiem, że jadę w miare bezpiecznie, zważam na innych i jestem za kierownicą dobrego wozu (sam akurat nie mam) to nie waham się jechać 150-160 a przy dobrych warunkach i braku ruchu do 180-200.

W Niemczech (wiadomo są o niebo lepsze autostrady i auta) nie ma żadnych ograniczeń.
.
Polecam przejechac sie samochodem na obcych numerach rejestracyjnych a zwlaszcza Polskich lub Angielskich(wiadomo Polacy jada) to sie dowiesz ile to kosztuje.
A po drugie nie wszystkie autostrady w Niemczech nie maja limitu pretkosci, z tego co wiem to jest ich kilka.

Ktos po to ustalil ograniczenie nie po to bo mu sie tak upierniczylo tulko dla bezpieczenstwa wszystkich, nie tylko Twojego. Tez przekraczalem pretkosc i to nagmionnie a zwlaszcza kiedy pracowalem jako przedstawicielo w hurtowni. Ale sobie kiedys tak obliczylem i znaczace przekraczanie pretkosci wiele wiecej kosztuje niz Ci sie wydaje bo musisz sie liczyc z - mandatem, wiekszym zuzyciem paliwa i co najwazniejsze z wlasnym zyciem a przyjedziesz 20 min wczesniej-warto a no nie.

A teraz powiedz mi czy przy 200 km/h mozesz wykonac bezpieczny manewr jak Ci peknie opona, ktos zajedzie Ci droge no chyba nie.
,
Odpowiedz cytując