Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 20:58
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
to na jakie pozycje potrzebujemy wzmocnień?

skąd ich ściągnąć?

i za ile ?

bo z jednym sie zgodzę że mamy za słabą ławkę nie ma konkurencji ale dla mnie jak Skorży uda sie ściągnąć kogo na poziomie Małeckiego , Kirma , Boguskiego do rywalizacji to będzie ogromny sukces .

Tylko dalej mnie to nie przekonuje że nasza obrona jest za słaba aby powstrzymywać huraganowe ataki kolejno Levadii, Debreczyna czy Levskiego a nasz atak za słaby aby strzelać bramki tego typu rywalom

tbrakuje nam piłkarzy do rywalizacji i może jakiegoś lidera w przednich formacjach takie Kosy albo Błaszcza a nawet Paulisty który w meczach o stawkę miał przebłyski genialnej gry
Nasza obrona jest wystarczajaco dobra, aby obronic sie przed atakami Levadii, Debreczyna czy Levskiego. Ja przynajmniej nie mam o nia obaw.

Z linia pomocy jest troche gorzej, bo tu zdecydowanie przydalby sie porzadny skrzydlowy w stylu Kosy czy chocby nawet Paulisty, o ktorym piszesz. Do tego ofensywny pomocnik by nie zaszkodzil.

Najgorzej jest z atakiem. To on byl nasza pieta achillesowa i w sporym stopniu zadecydowal o odpadnieciu z pucharow. Pawel Brozek w ostatnich 2 latach zrobil dla Wisly bardzo duzo, jednak w starciach z Levadia prezentowal sie dramatycznie slabo. Wziawszy pod uwage, ze partnerowal mu wowczas snajper Pepe, ktory mimo wepchniecia pilki do pustej bramki w pierwszym meczu, zmarnowal ogolem 3 stoprucentowki, latwo dojsc do wniosku, ze my ataku praktycznie nie mielismy !
Chyba nie bedzie przesady, kiedy powiem, ze nie da sie udanie zaistniec w pucharach, nie majac kim straszyc w przodzie.

Nie zeby ten wpis byl proba wybielania Skorzy, gdyz naturalnie odpowiedzialnosc lezy takze po jego stronie, co zreszta sam przyznal. Nie jest tez proba obarczenia cala wina Pawla Brozka, bo to nie jego zasluga, ze odkad w klubie pojawil sie duet Skorza & Bednarz, nie udalo sie skolowac innego napastnika z prawdziwego zdarzenia. Wszyscy chyba liczyli na to, ze Pawel co roku bedzie zdobywal tytul krola strzelcow i w tym czasie nigdy nie zaliczy wyraznej znizki formy, czy powazniejszej kontuzji.