za:
http://www.gornik.zabrze.pl/index2.php takie info: "Trwają rozmowy w sprawie transferu obrońcy Górnika Michała Pazdana do Wisły Kraków. Menedżer piłkarza Ryszard Szuster rozmawiał w Krakowie z prezesem Wisły Markiem Wilczkiem i trenerem Maciejem Skorżą. Przedstawił warunki, które wiślacy muszą spełnić, by Pazdan wylądował pod Wawelem. Teraz decyzja należy do rady nadzorczej krakowskiego klubu."
inna ciekawostka transferowa to znany wszystkim ojciec swojego syna Zbyszko Koźmiński który grzmi: (w Giewu)
"
Czołowy obrońca opuści Piasta, ale może szybko wróci
Nie chodzi jednak o Kamila Glika, ale o jego partnera ze środka defensywy Mateusza Kowalskiego, któremu skończyło się wypożyczenie z Wisły Kraków.
23-letni Kowalski gra w Piaście od roku i przez cały czas swojego pobytu w Gliwicach był podstawowym piłkarzem zespołu. Jego odejście będzie poważnym osłabieniem piastunek.
- Moje wypożyczenie do Piasta kończy się w grudniu. Dostałem sygnał od trenera Wisły Macieja Skorży, że mam stawić się na styczniowym treningu jego zespołu. We wtorek żegnam się z Gliwicami - mówi Kowalski.
Działaczom Piasta trudno pogodzić się z odejściem Kowalskiego.
- Cały czas rozmawiam z Wisłą na jego temat. Żądanie jego powrotu to dziwna decyzja. Przecież mają kilku dobrych stoperów, a jeszcze niedawno pozyskali z powrotem Clebera. To wręcz sabotaż dla kariery piłkarza! - grzmi Zbigniew Koźmiński, wiceprezes Piasta. Istnieje jednak jeszcze szansa, że Kowalski wróci do Gliwic.
- Okres przygotowawczy rozpocznę pewnie z Wisłą, ale może po kilku tygodniach klub znów mnie wypożyczy. W Piaście jest przecież jeszcze robota do wykonania, trzeba utrzymać się w ekstraklasie - mówi Kowalski.
Spodziewana strata Kowalskiego jeszcze bardziej utwierdziła działaczy Piasta w przekonaniu, że nie mogą sprzedać najcenniejszego obrońcy Kamila Glika.
- Tracąc tę dwójkę, podcięlibyśmy sobie żyły. Na rynku krajowym i za krajowe pieniądze Glika na pewno nie sprzedamy. Musiałaby się pojawić dla niego jakaś niekonwencjonalna oferta z zagranicy, abyśmy zmienili zdanie - twierdzi Koźmiński."
ten Koźmiński to jednak

sprawny intelektualnie jest
inaczej