Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2009, 22:38
Proud napisał(a):Wyświetl post
ja Cię rozumiem.

Mi chodzi o to że tabela wg pkt nie jest miarodajną oceną siły zespołu i jego znaczenia na przestrzeni lat. Ktoś może grać zajebiście 7 sezonów, a na 3 spaść do I ligi. W tym czasie inny zespół zawsze przez te 10 sezonów jest w ogonie tabeli. Kto Twoim zdaniem lepiej zapadnie w pamięci kibiców?
Ale ja jako główny czynnik nie biore sezonów tylko własnie punkty. Jak ktos grał zajebiscie przez 7 sezonów, a potem spadł to bedzie miał wiecej punktów w tabeli wszechczasów niz ktos kto byl marnym sredniakiem. Przykład?

Jedynym warszawskim klubem, który zagrał przed wojna 13 sezonów była... Warszawianka. Legia zagrała trzy mniej (czyli dokładnie jak w Twoim przykładzie) i.... w tabeli wszechczasow 27-39 jest PRZED Warszawianką.

Rozumiem o co Ci chodzi. Wolisz Pogoń Lwów (5 mistrzostw chyba) niz Wisłę Płock, która jest wyżej. Tylko, ze Pogoń to przypadek specyficzny - wiadomo dlaczego.

Wezmy inny przykład. Dosc kontrowersyjny, dlatego prosze o wyłączenie choc na chwile zaszłosci (na ile sie da).

Jest Cracovia. Wielki klub historycznie (darujcie sobie teksty - chodzi mi o to, ze czy chcecie czy nie jest to pierwsza 15 naszych druzyn, jedna z Firm - komplet ludzi u Was na derbach mowi wszystko, ja tez wole isc na mecz Legia - Cracovia niz Legia Odra). Stary, pare mistrzostw, 31 lat w lidze. Ale przed nią jest ŁKS. Klub mniej utytułowany, a dla mnie jeszcze wieksza firma. Ponad 60 sezonów w pierwszej lidze, ponad 1700 pkt. Liga bez ŁKS jest gorsza.

Jak mysle liga polska to najpierw wymieniam Legie (bo jej kibicuje), ale potem Wisłe, Ruch i Górnik, Widzew, Lech i ŁKS, a dopiero potem bardziej utytułowaną Cracovię. Bo ŁKS w pierwszej lidze był zawsze, a Cracovia ma wielka dziure.

Oba kluby sa wielkie i fajnie, ze kreca sie gdzies wokol 1 ligi. Wole je zdecydowanie od Polkowic czy Switu. Ale jak mam wybrac jeden to jednak ŁKS.

harthausen napisał(a):
Wisła 18
Górnik 14
Ruch 14
Legia 8

A ja uznaję taką. Tyle razy nas sędziowie, PZPN czy inne sukinkoty wyruchały przez te 103 lata.

Nie piszmy bzdur, s'il vous plait
Pisz sobie jaka chcesz. Tylko, ze moja ma logike i podstawe. Wisła wygrala lige 13 razy, a na skutek zabaw PZPN mistrzem ma byc 12 razy? Ruch wygrał lige 13 razy, wiec nie widze powodu, zeby robic z niego 14 mistrza. My wygralismy lige w 93 roku dlatego mamy 9 mistrzostw. Wiem na jakim forum jestem i wiem jak to moze brzmiec. Po prostu wychodze z zalozenia, ze mozna by uznawac takie zabawy pzpn, gdyby byly konsekwentne. Bo ŁKS tez kupił. Widzew z nami 2-1. Górnik i Ruch na pewno tez (teksty Oslizły). Moze my tez (wczesniej, w sensie w latach 50tych na przykład). Trzeba by zrobic rewolucje, której pewnie i tak by sie nie udało ogarnać. Pogodziłem sie z tym i uznaje jak było w tabeli.

Góral - Na jakiej podstawie twierdzisz ze z zapełnieniem stadionu w Warszawie nie bedzie problemu?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.12.2009 o godz. 22:40.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując