Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2009, 16:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy, Skorża w teorii wie o co w tym wszystkim biega, praktyka to inna sprawa ale ja mam nadal nadzieje że przy większej konkurencji, będzie w stanie wyegzekwować od drużyny zdecydowanie więcej niż w tej rundzie.
Tak na marginesie, to to jest właśnie to co dobry trener musi mieć.On przecież nie jest tu do zbierania pochwał za wygrane i jobów za porażki, tylko po to by dobrze trenować, mieć dobre pojęcie o taktyce i pracować tak z drużyną, by w większości meczów, dawali z siebie wszystko - a powiedzmy sobie szczerze - trener ma możliwości by rozliczać poszczególnych zawodników , jeśli okazują się nierobami.

Ja kompletnie nie zgadzam się z teorią uprawianą tu przez wielu, że trener nie jest winny kichy i braku zaangażowania bo przecież to nie on gra.Tak trener nie jest winny gdy widać że drużyna daje z siebie wszystko, a brak umiejętności/pech, nie pozwala wygrać.Natomiast gdy widać że grajki się opierdalają a u nas miało to miejsce, to tu wina trenera jest bezdyskusyjna.
Z mojej strony to był sarkazm, bo trudno mi było nie obruszyć się na tak rozpaczliwą obronę Skorży.

A tak z innej bajki - fakt, że nasz trener nie tylko nie dostał nagrody w kategorii "Najlepszy trener" od "PN", ale nie został nawet przez nich nominowany świadczy tylko o frustracji warszawskich pismaków Zdobył mistrzostwo, pierwsze miejsce na koniec rundy - kto z kontrkandydatów osiągnął więcej?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!