Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2009, 15:00
mecz z Lubinem pokazał jak przy absencji Sobola i ... Diaza słaba jest nasza pomoc. Przez prawie całe 90 minut to Lubin mógł cokolwiek zdziałac własnie dzięki temu, że ani Cantoro (starający sie w rozgrywaniu, ale nie potrafiący zorganizować defensywy w drugiej linii), ani Jirsak (dużo biegania na albi) nie są w stanie w drugiej linii zrobić cokolwiek sensownego.
Dobrze, że nasi skrzydłowi górowali nad skrajnie ustawionymi pomocnikami Lubina. Inaczej nie wyszlibyśmy z chaosu. Zresztą praktycznie całą druga odsłona to był jeden wielki chaos w środku pola. Dobrze, że wracający Boguski i wchodzący do srodka Piotr Brożek potrafili coś w tym chaosie ugrać.
Moim zdaniem (nie wszyscy musza się zgadzać), na wiosne nie ma co liczyć na Mauro. Doceniam jego grę sprzed kilku laty, ale na dzisiaj potrafi tylko udowodnić, że jest albo leniwy, albo już niewydolny. Potrafi pohasać po boisku kiedy liczy, że można zamydlic oczy bossowi i wynegecjowac nowy kontrakt. I niewiel więcej. Szkoda mi go, ale klub piłkarski to nie sentymenty (oprócz tych kibicowskich).
Jirsak - nie kojarzę do kiedy na kontrakt, ale... w myśl głoszonych przez co poniektórych poglądów, ze Skorża nie zna się na piłkarzach, niech pójdzie na wypożyczenie do Ruchu, czy Lechii. Może tam sie przebudzi? Bo ja na jego dobra grę w Wiśle prawie od początku nie liczyłem i nie liczę.
Zostaje w środku Sobol - jak się wyleczy, ale trzeba już mysleć o nastepcy. Garguła - wielki znak zapytania. Boguski może obok Sobola dobrze się sprawdzać w roli playmakera? Ale to za mało w przypadu kontuzji... czy kartek, bo trudno liczyć na postępy Gołosia, czy naszej młodzieży.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując